Σπίρτζης: Στα προοδευτικά κόμματα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαγραφή γιατί κάποιο στέλεχος εξέφρασε την άποψή του

«Νομίζω ότι αυτό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό να υπάρχει με ευθύνη μιας συγκεκριμένης ομάδας μια ενασχόληση στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στα πολιτικά εγκλήματα που κάνει η κυβέρνηση είναι πολύ λάθος τακτική και την πληρώσαμε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές» εκτίμησε ο πρώην Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο "OPEN".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαγραφής του με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά από καταγγελία 70 μελών εις βάρος του, «στα δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαγραφή γιατί κάποιο στέλεχος εξέφρασε την άποψή του» υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αυτό που γίνεται στην αντιπολίτευση είναι καταστροφικό».

«Θα έπρεπε να έχουν σηκωθεί τα μανίκια κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» τόνισε για την εκκίνηση ενός διαλόγου με κατάληξη «ένα πολιτικό πλαίσιο που θα συμφωνήσουμε», συμπληρώνοντας πως «δεν με ενδιαφέρει. Είναι δευτερεύον θέμα τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ».

Ασκώντας, την ίδια ώρα, κριτική προς την κυβέρνηση, «σε αυτόν τον κατάλογο αποτυχιών της κυβέρνησης, είναι πιστοί στον δογματισμό ότι η κυβέρνηση τα λύνει μόνα της και δεν τα λύνει μόνα της» τόνισε ο πρώην Υπουργός, λέγοντας ακόμη πως «είναι πραγματικά ανέκδοτο να λέμε ότι έχουν λυθεί αυτά τα ζητήματα, είτε αυτό αφορά την ακρίβεια, είτε αφορά την ενέργεια».

Στην ίδια κατεύθυνση, «η κριτική που ασκούσε η ΝΔ μπροστά στο νόμο Κατρούγκαλου υπήρχε πραγματικά παιχνίδι μπροστά σε αυτό που συμβαίνει τώρα» δήλωσε, ενώ εξήγησε στο θέμα των υποκλοπών πως ειδικά για το Predator «δεν έγινε ερώτημα στους ιδιώτες ποιοι τους ζήτησαν να στείλουν τα μηνύματα παγίδευσης. Ποιοι το ζήτησαν, με ποια αμοιβή και για ποιους λόγους». «Ποιο είναι το κοινό που έχω εγώ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Χατζηδάκης, επιχειρηματίες, ο αρχηγός και ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων;» διερωτήθηκε ο πρώην Υπουργός, προσθέτοντας πως «άρα εδώ έχουμε ποιο βαθύ πρόβλημα. Δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα ο διαχωρισμός των εξουσιών», αναφέροντας για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πως «η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως κυβερνητική αξιωματούχος και ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης