Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους κατοίκους της Παραλίας Πατρών η εικόνα εγκατάλειψης σε πεζόδρομο της περιοχής, ο οποίος –όπως καταγγέλλουν– έχει παραμείνει ακαθάριστος για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί ποντίκια και φίδια.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο συγκεκριμένος πεζόδρομος έχει μετατραπεί σε σημείο με αυξημένη βλάστηση και ανεπαρκή συντήρηση, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες ανησυχίας για τη διέλευση πεζών, ιδιαίτερα παιδιών και ηλικιωμένων.
Οι κάτοικοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση, κάνοντας λόγο για αδιαφορία της δημοτικής αρχής και ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις καθαρισμού και απολύμανσης της περιοχής, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του χώρου.
Όπως αναφέρεται, η εικόνα εγκατάλειψης δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο, αλλά έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα των περιοίκων να έχει δυσκολέψει αισθητά, καθώς αποφεύγουν τη διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο.
Οι κάτοικοι ζητούν από τον Δήμο Πατρέων να προχωρήσει άμεσα σε καθαρισμό του πεζόδρομου και σε τακτική συντήρηση, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να αποτραπούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.











