• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Αρχείο
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
22 °c
Pátrai
19 ° Κυ
20 ° Δε
Σάββατο, 9 Μαΐου, 2026
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result

Ανοίγει τα χαρτιά του την Τρίτη για το εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Molonoti από Molonoti
27 Αυγούστου 2023
σε Πολιτική
Reading Time: 1 min read
5
A A
0
Ανοίγει τα χαρτιά του την Τρίτη για το εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης
8
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Ανατροπές επιφυλάσσουν οι στιγμές πριν την επίσημη εκκίνηση της κούρσας για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Μια ανάσα πριν τη γραμμή της αφετηρίας στο σπριντ των δύο εβδομάδων, οι οποίες θα κρίνουν κατά πολύ το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρεται να βρίσκεται ο υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Νίκος Δένδιας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λειτουργεί ως ασπίδα για τα κράτη-μέλη της»

Πολιτική ένταση στην κυβέρνηση μετά τις αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια–Η παρέμβαση Μαρινάκη και τα μηνύματα συνοχής

Κλυδωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ για τη διεύρυνση–Στο επίκεντρο Τζάκρη και Κασιμάτη

Ο 35χρονος αυτοδημιούργητος εφοπλιστής έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα κομματικά νερά, καθώς η παρουσίαση μιας πολιτικής πλατφόρμας στις αρχές της εβδομάδας ήταν, καθώς φαίνεται, το πρώτο σήμα της έντονης στο εξής, εσωκομματικής του παρουσίας. Αντικαθιστώντας την λέξη «Αριστερά» με την «Ανασυγκρότηση», η πολιτική πλατφόρμα του κ. Κασσελάκη φέρει τον τίτλο ««ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ» και περιλαμβάνει «έμπρακτες προτάσεις για τη Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση της χώρας», όπως: Διαφάνεια παντού, κατάργηση βουλευτικών προνομίων, διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, επαγγελματικός στρατός με κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τομές σε δικαιοσύνη, φορολογία, παιδεία, με αποτέλεσμα να ενθουσιάσει τον Βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.

«Θαυμαστής» του ο Πολάκης
Ο τελευταίος σχολίασε «Να ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις!!», κοινοποιώντας τη σχετική ανάρτηση του κ. Κασσελάκη στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, κίνηση που πυροδότησε έκτοτε ένα γαϊτανάκι σεναρίων και υποθέσεων σχετικά με τυχόν ένθερμη υποστήριξη του υποψήφιου Βουλευτή Επικρατείας από τον Κρητικό πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην μάχη για τον προεδρικό θώκο. Άλλωστε, ο κ. Κασσελάκης δεν έκρυψε στη διάρκεια των καλοκαιρινών τηλεοπτικών του εμφανίσεων πως «ο Παύλος ο Πολάκης και ο τομέας διαφάνειας με έφεραν στο κόμμα», καθώς η διαφορετική κουλτούρα τους συναντάται κατά τον νεαρό πολιτικό στο γεγονός ότι «και οι δύο έχουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης μέσα μας».

Υπό αυτό το πρίσμα, το ενδεχόμενο ο κ. Κασσελάκης να υποστηριχθεί αναφανδόν από τον Παύλο Πολάκη και τους -φανατικούς- εσωκομματικούς του φίλους δεν αποκλείεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, ιδίως όταν ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεν σταματά να κοινοποιεί τις τελευταίες ημέρες τις αναρτήσεις του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας, στα κοινωνικά δίκτυα.

Η πυκνή παρουσία του κ. Κασσελάκη στα νέα μέσα, όπως το Tik Tok, η άνεσή του να απευθύνεται σε διαφορετικές γλώσσες (καθώς ομιλεί άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά), αλλά και η εμπειρία του στα αμερικανικά κέντρα λήψης αποφάσεων (συμμετέχοντας στην προεκλογική καμπάνια του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν το 2008) προσθέτουν αφειδώς πόντους στην εσωκομματική «μετοχή» του, με αρκετούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να βλέπουν στο πρόσωπό του έναν «διεθνοποιημένο Τσίπρα», αν όχι έναν πιθανό «αντι-Μητσοτάκη». Πολύ περισσότερο, όταν τυχόν είσοδός του στην κούρσα της διαδοχής τις επόμενες μέρες θα συνοδεύεται από το στοιχείο του αιφνιδιασμού ως η νέα άφιξη στον προεκλογικό στίβο, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον μιας άνευρης μέχρι πρότινος εσωκομματικής αναμέτρησης.

Από πλευράς του, ο κ. Κασσελάκης ενισχύει τις εικασίες αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια, καθώς τοποθετείται με έμφαση τις τελευταίες ημέρες για τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας, καθώς δήλωσε για τις πυρκαγιές πως «απέναντι στην «κανονικότητα» πένθους και καταστροφής, δεν θα σταθούμε χωρίς φωνή, δεν θα εκκενώσουμε την Ελλάδα», για να προσθέσει με φόντο τη λίμνη Δοϊράνη (στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία) ότι «πατριώτης είναι αυτός που θυσιάζει κάτι από τον εαυτό του για την πατρίδα του», αναφερόμενος στην «Συμφωνία των Πρεσπών».

Την Τρίτη τα σπουδαία
Κατόπιν αυτών, με τις φήμες γύρω από το πρόσωπό του να φουντώνουν κατακόρυφα τις τελευταίες ώρες και με ορμητήριο τα Χανιά, ο κ. Κασσελάκης δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ακόμη και αύριο, αλλά από το περιβάλλον του διαμηνύεται πως οι όποιες αποφάσεις, θα παρθούν τη Δευτέρα, με ανακοίνωση η οποία θα ακολουθήσει την Τρίτη.

Παρά το προσωπικό του πορτφόλιο, ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής… made in USA, με εργασιακή εμπειρία στη Goldman Sachs, αλλά και σε μία από τις πιο επιδραστικές δεξαμενές σκέψεις της Ουάσιγκτον διεθνώς (το Center for Strategic and International Studies), ο κ. Κασσελάκης δεν άργησε να συγκεντρώσει πάνω του και τα εσωκομματικά βέλη. «Ως αυτοδημιούργητος εφοπλιστής θέλω να βοηθήσω και άλλους νέους να έχουν ευκαιρίες. Εμένα δε μου χάρισε κανένας τίποτα. Αντιθέτως, το ελληνικό σύστημα μού δημιούργησε μόνο προβλήματα. Μπορεί το τωρινό προφίλ μου να φαίνεται σαν ξένο σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα δεν είμαι ξένη ψυχή. Η ευνοϊκή οικονομική θέση που έχω σήμερα μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και ρίσκων, μου δίνει την ανεξαρτησία να μπορώ να προωθήσω μερικά πράγματα να γίνουν καλύτερα και πιο γρήγορα στην πατρίδα» εξηγούσε ο ίδιος για την παρουσία του στα δρώμενα της Κουμουνδούρου προεκλογικά (στο Zapra news), όταν αποδέχτηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, στις τελευταίες εκλογές.

Καθώς, ωστόσο, το ημερολόγιο οδεύει προς τις 2 Σεπτεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, σκληρή κριτική άσκησε χθες στην εσωκομματική κινητικότητα του κ. Κασσελάκη με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο αρθρογράφος και πρώην στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού, Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, θέτοντας ακόμη και ζήτημα παραπομπής του στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος, δηλαδή την Επιτροπή Δεοντολογίας. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, «προς τι αυτή η καμπάνια και η υπερπροβολή; Με ποια αφορμή;» διερωτάται ο κ. Κατσαρός, σημειώνοντας για τον Στέφανο Κασσελάκη πως «ο κύριος αυτός που α) δεν εξελέγη β) δεν ανήκει σε κανένα κομματικό όργανο γ) είναι αμφίβολο αν είναι μέλος του κόμματος δ) δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφασίζει αίφνης να οργανώσει μια προσωπική πολιτική καμπάνια με σκοπό να πλασαριστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή». «Είναι προβληματικό που μέχρι στιγμής αυτή η δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη, δεν απασχολεί τα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και την Επιτροπή Δεοντολογίας» επισημαίνει ο κ. Κατσαρός, καταλήγοντας πως «ας ελπίσουμε έστω και καθυστερημένα να ασχοληθούν με την περίπτωση Κασσελάκη τα αρμόδια κομματικά όργανα».

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος Κασσελάκης εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής ‘Center for Strategic and International Studies’ στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη «Στήλη του Φοιτητή» και αργότερα με το «Χρώμα της Αγοράς». Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CVfromGreece», μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Το 2009 βρέθηκε στην Goldman Sachs. Πέρασε τον πρώτο χρόνο στο Λονδίνο και ακολούθησε μια τετραετία στη Νέα Υόρκη. Αντικείμενό του ήταν ο τομέας της αγοράς πρώτων υλών (ενέργεια, μέταλλα, αγροτικά προϊόντα).  Επειτα στράφηκε στη ναυτιλία, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά μέχρι και σήμερα. Ο Στέφανος Κασσελάκης στα 30 του χρόνια ήταν πλοιοκτήρης και ιδρυτής της Swift Bulk, χτίζοντας όλη την υποδομή από το μηδέν.

Βάση του είναι το Μαϊάμι.  Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Tags: Πολιτική
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Νίκος Δένδιας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λειτουργεί ως ασπίδα για τα κράτη-μέλη της»

9 Μαΐου 2026
0
125
Σήμερα στην Κύπρο ο Νίκος Δένδιας

Σε μια περίοδο αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, ενεργειακών αβεβαιοτήτων και μεταβαλλόμενων διεθνών συσχετισμών, οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκτούν ιδιαίτερη...

ΠερισσότεραDetails

Πολιτική ένταση στην κυβέρνηση μετά τις αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια–Η παρέμβαση Μαρινάκη και τα μηνύματα συνοχής

8 Μαΐου 2026
0
132
Μαρινάκης: Η νέα αναβάθμιση από τον οίκο DBRS Morningstar αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική

Νέο κύκλο πολιτικών συζητήσεων και ερμηνειών στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δημόσιες αιχμές του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, με τον...

ΠερισσότεραDetails

Κλυδωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ για τη διεύρυνση–Στο επίκεντρο Τζάκρη και Κασιμάτη

7 Μαΐου 2026
0
133
Κλυδωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ για τη διεύρυνση–Στο επίκεντρο Τζάκρη και Κασιμάτη

Νέος κύκλος εσωκομματικών συζητήσεων και αντιδράσεων έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη στρατηγική διεύρυνσης του κόμματος και τις πιθανές επιλογές προσώπων για τα επόμενα ψηφοδέλτια. Οι συζητήσεις...

ΠερισσότεραDetails

Επίσκεψη Ντόναλντ Τραμπ στην Αθήνα μέχρι το τέλος της χρονιάς

5 Μαΐου 2026
0
135
Επίσκεψη Ντόναλντ Τραμπ στην Αθήνα μέχρι το τέλος της χρονιάς

Η προοπτική επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2026, όπως μεταφέρεται από τη Κίμπερλι Γκιλφόιλ, προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και ανοίγει ένα...

ΠερισσότεραDetails

Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βουλή: Ο Βαρθολομαίος επιστρέφει μετά από 27 χρόνια

5 Μαΐου 2026
0
132
Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βουλή: Ο Βαρθολομαίος επιστρέφει μετά από 27 χρόνια

Μια επίσκεψη με έντονο συμβολισμό και πολλαπλά μηνύματα για την πολιτική και εκκλησιαστική ζωή της χώρας πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος αναμένεται να απευθύνει ομιλία στη...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Ο Ελον Μασκ και η «Διαστημική ασπίδα» που θα παρακολουθεί τα πάντα στη Γη

    Ο Ελον Μασκ και η «Διαστημική ασπίδα» που θα παρακολουθεί τα πάντα στη Γη

    14 Νοεμβρίου 2024
    130
    Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μολύνουν περιβάλλον και άνθρωπο με «παντοτινά χημικά»

    Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μολύνουν περιβάλλον και άνθρωπο με «παντοτινά χημικά»

    16 Ιουλίου 2024
    130
    Νέες μαρτυρίες περιπλέκουν την υπόθεση των νεκρών μωρών-Δεν πρέπει να βγαίνω στην TV

    Νέες μαρτυρίες περιπλέκουν την υπόθεση των νεκρών μωρών-Δεν πρέπει να βγαίνω στην TV, πέφτω σε αντιφάσεις λέει η Μουρτζούκου

    16 Νοεμβρίου 2024
    130

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.