Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε χώρο εργοστασίου χαρτιού, προκαλώντας εκτεταμένη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονταν στον χώρο, ενώ οι πυκνοί καπνοί έγιναν ορατοί από μεγάλη απόσταση.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε παρακείμενες περιοχές και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να αποτρέψουν περαιτέρω εξάπλωση προς κατοικημένες ζώνες.
Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε το σύστημα έκτακτης ειδοποίησης 112, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να λάβουν μέτρα προστασίας από τους επικίνδυνους καπνούς. Το μήνυμα συνέστησε το κλείσιμο θυρών και παραθύρων, καθώς και τον περιορισμό των μετακινήσεων στις πληγείσες περιοχές.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα και προσωπικό, ενώ οι αρχές παρακολουθούν διαρκώς την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και αναμένεται να διερευνηθούν μετά την πλήρη κατάσβεσή της.









