• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Αρχείο
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
26 °c
Pátrai
23 ° Κυ
23 ° Δε
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result

Χειμάρρα: Το σχέδιο Ράμα κατά του Μπελέρη και της ομογένειας «ξεδιπλώνεται»

Molonoti από Molonoti
28 Ιουνίου 2023
σε Ελλάδα
Reading Time: 1 min read
5
A A
0
Χειμάρρα: Το σχέδιο Ράμα κατά του Μπελέρη και της ομογένειας «ξεδιπλώνεται»
8
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Το σχέδιο και ο στόχος της κυβέρνησης Ράμα κατά του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρεντυ Μπελέρη, και της βούλησης της πλειοψηφίας των δημοτών όπως εκφράστηκε στις εκλογές της 25ης Μαϊου, αρχίζει να διαφαίνεται πλέον απροκάλυπτα μετά και την διαδικασία εκλογής προέδρου του Δ.Σ. Την Τρίτη, απουσία του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντυ Μπελέρη που οι δικαστικές Αρχές αρνήθηκαν να παραστεί προκειμένου να ορκιστεί και να λάβει και επίσημα καθήκοντα, οι εκλεγμένοι Δ.Σ. εξέλεξαν πρόεδρο του σώματος τον υποψήφιο που πρότεινε το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η παρέμβαση Ράμα ήταν εμφανέστατη και προκλητική σε όλη την διαδικασία, με την παρουσία τριών βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος να ασκούν -έως την τελευταία στιγμή- πίεση στους Δ.Σ. προκειμένου να ψηφίσουν τον «εκλεκτό» τους.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Παράταση για τα ακαθάριστα οικόπεδα για καθαρισμούς και δηλώσεις

Ξεκίνησε ο 2ος γύρος αξιολόγησης του Δημοσίου! Οι πολίτες βαθμολογούν υπηρεσίες και φορείς

64χρονος συνελήφθη για πυρκαγιά από αμέλεια κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών

Παρά τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων για την διαδικασία και τη συμπεριφορά των βουλευτών του Ράμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ανέδειξε τον νέο πρόεδρο του Δ.Σ. με 13 ψήφους έναντι 8, που έλαβε ο υποψήφιος που πρότεινε η παράταξη του Μπελέρη. Ο νέος πρόεδρος προκλητικά μάλιστα, αρνήθηκε να αναγνώσει στο σώμα επιστολή του προφυλακισμένου δημάρχου, που του προσκόμισε δικηγόρος του, στην οποία εξηγούσε τους λόγους που δεν μπόρεσε να παραστεί στη διαδικασία και πως κρατείται στις κεντρικές φυλακές των Τιράνων λόγω των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης Ράμα. Την διαδικασία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η Πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα Κωνσταντίνα Καμίτση και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου Βαγγέλης Ντούλες.

Νωρίτερα αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν υποστηρικτές του Φρέντυ Μπελέρη να προσεγγίσουν το Δημαρχείο Χειμάρρας και να παραστούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ., ενώ πιέσεις προς του εκλεγμένους συμβούλους άσκησαν ακόμη και δημοτικοί υπάλληλοι που πρόσκεινται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Μετά το τέλος της διαδικασίας η Ελληνίδα πρέσβυς στα Τίρανα Κωνσταντίνα Καμίτση, σχολίασε στα ΜΜΕ την απουσία Μπελέρη από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χειμάρρας, επισημαίνοντας πως αποτελεί «μεγάλο πλήγμα για το κράτος δικαίου» και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ευρωπαϊκές αξίες. «Θα ήταν μεγάλη οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αλβανίας στον τομέα του κράτους δικαίου, να χάνει το δικαίωμα να ασκεί τα καθήκοντά του ένας δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, εναντίον του οποίου δεν υπάρχουν κατηγορίες και που δεν έχει δικαστεί ή καταδικαστεί. Η Ε.Ε. είναι πάνω από όλα μια κοινότητα αρχών, αρχές τις οποίες κάθε χώρα που θέλει να γίνει μέλος θα πρέπει να εφαρμόσει» τόνισε η επικεφαλής των ελληνικών διπλωματικών Αρχών στη Αλβανία.

Την Δευτέρα η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας (SPAK) απάντησε αρνητικά στο αίτημα των συνηγόρων του Μπελέρη είτε να αφεθεί ελεύθερος ή να συνοδευτεί τουλάχιστον ώστε να παρουσιαστεί στην ορκωμοσία του. Ο ομογενής δήμαρχος παραμένει προφυλακισμένος για περισσότερες από 40 μέρες, με την έωλη κατηγορία εξαγοράς ψήφων δύο ημέρες πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Αλβανία.
«Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής» τόνισε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Τις μεθοδεύσεις Ράμα κατά του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, καυτηρίασε και το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως με την εκλογή του ο ομογενής δήμαρχος, «μπήκε εμπόδιο» στα σχέδια της αλβανικής κυβέρνησης για «άλωση» της ακτογραμμής της λεγόμενης και αλβανικής Ριβιερας. «Απορρίφθηκε το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη για ειδική άδεια συμμετοχής στη συγκρότηση του δημοτικού συμβουλίου Χιμάρας και την ορκωμοσία ως δήμαρχος. Το ειδικό δικαστήριο (GJKKO) εφάρμοσε έτσι την κομματική εντολή, και όχι τους κανόνες του κράτους δικαίου, αρνούμενη στον νικητή υποψήφιο να ορκιστεί και στους πολίτες της Χειμάρρας τον καρπό της ελεύθερης ψήφου και εκπροσώπησης» αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας : «Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί την απόφαση πολιτική και καταδικάζει σθεναρά κάθε βήμα που κάνει τα δικαστήρια της χώρας να παραβιάζουν την αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Μήνυμα Μπελέρη: «Να υπερασπιστούμε τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου
Με μήνυμα του προς τα μέλη του Δ.Σ. και τους πολίτες της Χειμάρρας, που δεν επέτρεψε να αναγνωστεί ο νέος πρόεδρος του σώματος, ο Μπελέρης έκανε λόγο για «συκοφαντική και χυδαία επίθεση» του πρωθυπουργού Έντι Ράμα πως το πρόσωπό του, τονίζοντας πως : «στις 14 Μαΐου νίκησε η Δημοκρατία» και πως : «η μάχη θα δοθεί και θα κερδηθεί» την ημέρα που θα αφεθεί ελεύθερος και θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του.
Ολόκληρο το μήνυμα:

Σήμερα, προγραμματισμένη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος Χιμάρας, παρότι αιτήθηκα ολιγόωρη άδεια για να παρευρεθώ και να αναλάβω την ευθύνη που μου αναθέσατε με το αποτέλεσμα των εκλογών της 14ης Μαΐου 2023, μου την αρνήθηκαν.
Μετά την συκοφαντική και χυδαία επίθεση προς το πρόσωπό μου από τον Έντι Ράμα την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, την παράνομη σύλληψή μου δύο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, την προφυλάκισή μου επί 45 ημέρες, σήμερα παρεμπόδισαν την ανάληψη των καθηκόντων μου αλλοιώνοντας προς ώρας, το αποτέλεσμα των εκλογών.
Παρά ταύτα πιστεύω ακόμα στην δύναμη της αλήθειας. Πιστεύω ακόμα στην δύναμη του καλού, της αρετής. Η πρωτοφανής επίθεση που έχω δεχθεί αλλά και οι 45 ημέρες άδικης προφυλάκισής μου δεν αλλάζουν την βαθιά μου πίστη στην δημοκρατία, στα δικαιώματα, στους θεσμούς και πρωτίστως στους ανθρώπους.
Πιστεύω, και σας καλώ και εσάς να πιστέψετε ότι αυτός ο Γολγοθάς δεν θα έχει σταύρωση. Ελπίζω ότι σύντομα όλοι θα σκεφθούν ελεύθερα και θα πράξουν με αρετή. Γι’ αυτό σας ζητώ να δείξετε υπομονή, πίστη στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου, σε ό,τι υπερασπιστήκατε με την ψήφο σας. Γιατί την 14η Μαΐου νίκησε η Δημοκρατία.
Κέρδισε η Χειμάρρα. Και ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά αλλά και συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Όμως σας υπόσχομαι ότι για εμένα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως Δήμαρχος πρώτος μεταξύ ίσων, σύντομα θα βαδίσουμε μαζί ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Προσωπικά παίρνω δύναμη από τη δύναμή σας και αντέχω, ως ένας πολίτης που έμαθε να υπερασπίζεται τις ιδέες τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και εμπράκτως να προστατεύει και να φροντίζει κάθε συνάνθρωπο που υποφέρει ή απειλείται.
Είμαι σίγουρος ότι σύντομα η διεθνής κοινότητα θα υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Γιατί πέρα όλων των άλλων σήμερα παρεμποδίστηκε εκλεγμένος Δήμαρχος σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης, ένας πολίτης, ένας μειονοτικός πολίτης, να αναλάβει τα καθήκοντά του. Γιατί σήμερα δηλαδή επιβεβαιώθηκε ο στόχος των εχθρών του λαού, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».
Το θέμα Μπελέρη και οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα, θα αποτελέσει πλέον προτεραιότητα του νέου υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, που ανέλαβε επίσημα καθήκοντα την Τρίτη. Είναι εμφανές πλέον πως τα Τίρανα θέλουν να αποτρέψουν τον ομογενή δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του, χειραγωγώντας την δικαιοσύνη και υποδεικνύοντας αποφάσεις της.

Tags: Ελλάδα
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Η συνακτική ομάδα του Molonoti ελέγχει τις ειδήσεις και σας μεταφέρει τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και σοβαρότητα.

Προτείνουμε για εσάς:

Παράταση για τα ακαθάριστα οικόπεδα για καθαρισμούς και δηλώσεις

13 Ιουνίου 2026
0
125
Παράταση για τα ακαθάριστα οικόπεδα για καθαρισμούς και δηλώσεις

Επιπλέον χρόνο στους ιδιοκτήτες ακινήτων δίνει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας για τον καθαρισμό οικοπέδων και την υποβολή της σχετικής...

ΠερισσότεραDetails

Ξεκίνησε ο 2ος γύρος αξιολόγησης του Δημοσίου! Οι πολίτες βαθμολογούν υπηρεσίες και φορείς

13 Ιουνίου 2026
0
126
Ξεκίνησε ο 2ος γύρος αξιολόγησης του Δημοσίου! Οι πολίτες βαθμολογούν υπηρεσίες και φορείς

Σε λειτουργία τέθηκε ο δεύτερος κύκλος της ηλεκτρονικής αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εκφράσουν τη γνώμη τους για την ποιότητα των υπηρεσιών που...

ΠερισσότεραDetails

64χρονος συνελήφθη για πυρκαγιά από αμέλεια κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών

13 Ιουνίου 2026
0
126
64χρονος συνελήφθη για πυρκαγιά από αμέλεια κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών

Στη σύλληψη ενός 64χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές στην Εύβοια, καθώς φέρεται να προκάλεσε πυρκαγιά από αμέλεια κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών σε περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων....

ΠερισσότεραDetails

Εμφανίστηκε καρχαρίας 3 μέτρων κοντά στην Ανάβυσσο–Τι λένε οι ειδικοί

13 Ιουνίου 2026
0
124
Εμφανίστηκε καρχαρίας 3 μέτρων κοντά στην Ανάβυσσο–Τι λένε οι ειδικοί

Έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε η εμφάνιση ενός καρχαρία μάκο μήκους περίπου τριών μέτρων στα ανοιχτά της Αναβύσσου, με το σχετικό βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και να...

ΠερισσότεραDetails

Στο επίκεντρο το κινητό της 54χρονης και τα ιατρικά αρχεία των εμπλεκομένων στο διπλό φονικό στο Αίγιο

13 Ιουνίου 2026
0
126
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Δίωξη στον 65χρονο για τις δολοφονίες μητέρας και γιου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το διπλό φονικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Αιγίου, καθώς οι έρευνες των Αρχών επεκτείνονται σε κρίσιμα ευρήματα που ενδέχεται...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Παραμένουν σε επιφυλακή και σήμερα η ΠΥ στην Αχαία-“Κίτρινος” συναγερμός(ΧΑΡΤΗΣ)

    Παραμένουν σε επιφυλακή και σήμερα η ΠΥ στην Αχαία-“Κίτρινος” συναγερμός(ΧΑΡΤΗΣ)

    2 Ιουλίου 2025
    133
    Επισπεύδει τις εξελίξεις η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ - Μετά τη διαγραφή και η αναστολή στο τραπέζι

    Επισπεύδει τις εξελίξεις η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ – Μετά τη διαγραφή και η αναστολή στο τραπέζι

    28 Οκτωβρίου 2023
    133
    Μια ώρα έκαναν ανάνηψη οι γιατροί στο Τζάνειο στον άτυχο 18χρονο που κατέρρευσε σε κέντρο

    Μια ώρα έκαναν ανάνηψη οι γιατροί στο Τζάνειο στον άτυχο 18χρονο που κατέρρευσε σε κέντρο

    28 Ιανουαρίου 2024
    131

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.