• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Αρχείο
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
17 °c
Pátrai
21 ° Κυ
22 ° Δε
Σάββατο, 23 Μαΐου, 2026
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result

Κοινό μέτωπο Επιμελητηρίου Αχαίας-Πανεπιστημίου Πατρών για τοπικές διεκδικήσεις

Κ.Π. από Κ.Π.
18 Φεβρουαρίου 2026
σε Πάτρα
Reading Time: 2 mins read
6
A A
0
Κοινό μέτωπο Επιμελητηρίου Αχαίας-Πανεπιστημίου Πατρών για τοπικές διεκδικήσεις
9
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Ευρεία σύσκεψη φορέων της Αχαΐας, στο πλαίσιο της συνέχειας της συντονισμένης προσπάθειας που έχει εκκινήσει από το 2025 για την κατάθεση ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων προς την κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών,με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Αντίδραση κατοίκων της Περιβόλας για την κατάσταση στον καταυλισμό Ριγανόκαμπου

Στο εδώλιο για τον βιασμό της πρώην συντρόφου της, γυναίκα στην Πάτρα

Συνελήφθησαν 16χρονη και μητέρα ανήλικης για μεταξύ τους επεισόδιο σωματικής και λεκτικής βίας

Στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, τονίζονται τα ακόλουθα:

“Στόχος παραμένει η διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου δράσεων και παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν και θα επιταχύνουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τη διαδικασία σύγκλισης και ανάκαμψης του αναπτυξιακού επιπέδου του νομού.

Υπενθυμίζεται ότι το 2025 οι φορείς της Αχαΐας διαμόρφωσαν και απέστειλαν στην προεδρία τηςΚυβέρνησης τις προτάσεις τους στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων Ανάπτυξης (ΤΟΠΣΑ). Η κοινή αυτή διαδρομή εισέρχεται πλέον στο επόμενο στάδιο, με τη διαμόρφωση ενός Τοπικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Σύγκλισης (ΤΣΑΑΣ), το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει στρατηγικό πλαίσιο τοπικού αναπτυξιακού προσανατολισμούκαι μάλιστα στην κρίσιμητρέχουσα περίοδο της αναδιαμόρφωσης των εθνικών και ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων της περιφερειακής ανάπτυξης και συνοχής.

Η Ομάδα έργου του Επιμελητηρίου Αχαΐας προετοίμασε και παρουσίασε βάση μελέτης, δομημένη σε 6+1 πυλώνες: υποδομές και συνδεσιμότητα, παραγωγικός μετασχηματισμός, καινοτομία, ενεργειακή μετάβαση, κοινωνική συνοχή, κλιματική προσαρμογή, καθώς και έναν οριζόντιο μηχανισμό χρηματοδοτικής ωρίμανσης και υλοποίησης έργων.

Οι προτεινόμενοι πυλώνες παρέμβασης αναλυτικά είναι οι εξής:

1. Ολοκλήρωση αναγκαίων υποδομών μεταφορών και συγκοινωνιών (σιδηρόδρομος, αεροδρόμιο, υποδομές logistics, βελτιστοποίηση, συμπλήρωση κόμβων, και  τοπικών διασυνδέσεων αυτοκινητοδρόμων).

2. Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας επιχειρήσεων και ανασυγκρότηση του παραγωγικού πλέγματος γεωργίας-μεταποίησης-ψηφιακής οικονομίας-βιοοικονομίας.

2.1. Αναβάθμιση της προσφοράς υπηρεσιών στον κλάδο τουρισμού-φιλοξενίας και των ανερχόμενων μορφών τουρισμού.

2.2. Ενίσχυση  περιφερειακού πόλου καινοτομίας, με έμφαση στους τομείς ψηφιακής οικονομίας, «deeptech» και τεχνητής νοημοσύνης.

2.3. Δημιουργία νέου αναπτυξιακού πλεονεκτήματος στην κλιματική προσαρμογή, στη βιοοικονομία και την κυκλική οικονομία.

3. Ενεργειακή μετάβαση: επιτάχυνση επένδυσης σε ενεργειακές κοινότητες ΑΠΕ, υδρογόνο και αποθήκευση, ταχεία σύνδεση πόλεων και ΒΙΠΕ στο δίκτυο φυσικού αερίου για μείωση του ενεργειακού κόστους και προώθηση κοιλάδας υδρογόνου.

4. Συντονισμένη δράση για την αναζωογόνηση της ορεινής Αχαΐας.

5. Παρεμβάσεις ενίσχυσης της λειτουργίας και προσβασιμότητας των αστικών συγκροτημάτων

6. Παρεμβάσεις για την υγεία, την κοινωνική συνοχή, την οικογένεια και το μετριασμό της δημογραφικής συρρίκνωσης.

Επί της βάσης αυτής καλούνται όλοι οι συμμετέχοντες φορείς να καταθέσουν προτάσεις και παρατηρήσεις το προσεχές διάστημα, ώστε να διαμορφωθεί το τελικό, ολοκληρωμένο Σχέδιο.

Στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης υπογράμμισε ότι «μόνο καλό μπορεί να κάνει ο προβληματισμός και ο διάλογος», σημειώνοντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες ενώνουν κοινές αγωνίες. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία και προσέφερε την εμπειρία του, τονίζοντας ότι στην αυτοδιοίκηση συχνά η συζήτηση περιορίζεται σε ζητήματα καθημερινότητας που είναι σημαντικά, αλλά δεν συνιστούν αναπτυξιακή στρατηγική.

Σύσκεψη φορέων στο Πανεπιστήμιο Πατρών με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Όπως ανέφερε, η υστέρηση της Δυτικής Ελλάδας δεν είναι απλώς ζήτημα ελλείμματος, αλλά μιας διαχρονικής πραγματικότητας, με τη χώρα ιστορικά να «γέρνει» αναπτυξιακά στα ανατολικά. Η ενίσχυση υποδομών στις ανατολικές περιοχές, σημείωσε, διαμόρφωσε αναπτυξιακή ανισορροπία, αφήνοντας τον δυτικό άξονα σε δεύτερη μοίρα ως εθνική στρατηγική.

Τόνισε ότι η Αχαΐα, με επίκεντρο την Πάτρα, αποτελεί το κέντρο του δυτικού άξονα της χώρας — από τα Ιωάννινα έως την Καλαμάτα — που αντιστοιχεί περίπου στη μισή χώρα σε έκταση και πληθυσμό. «Δεν πρέπει να είμαστε μόνο ο τρίτος πόλος, αλλά η πρώτη προτεραιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ο σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι πενταετίας, αλλά οφείλει να έχει ορίζοντα 20ετίας.

Ο οικοδεσπότης της σύσκεψης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον θεσμικό ρόλο του Ιδρύματος ως πυλώνα γνώσης, τεκμηρίωσης και στρατηγικού σχεδιασμού. Όπως τόνισε, το Πανεπιστήμιο «δεν περιορίζεται στην εκπαιδευτική του αποστολή, αλλά λειτουργεί ως αναπτυξιακός πολλαπλασιαστής για την περιφέρεια», επισημαίνοντας ότι η επιστημονική κοινότητα μπορεί να συνεισφέρει με μελέτες σκοπιμότητας, τεχνική ωρίμανση έργων, αναπτυξιακά σενάρια και αξιολόγηση πολιτικών.

Σύσκεψη φορέων στο Πανεπιστήμιο Πατρών με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Αναφερόμενος στο δημογραφικό ζήτημα, σημείωσε ότι η πρόκληση βιωσιμότητας των 31 πανεπιστημίων της χώρας δεν είναι θεωρητική αλλά άμεσα μετρήσιμη: έως το 2040 εκτιμάται ότι θα υπάρχουν περίπου 35.000 εισακτέοι για 70.000 διαθέσιμες θέσεις. «Η βιωσιμότητα δεν είναι διοικητικός όρος αλλά  στρατηγική επιλογή», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι κάθε νέα ακαδημαϊκή δομή οφείλει να εδράζεται σε τεκμηριωμένες προοπτικές και θεσμικές εγκρίσεις.

Παράλληλα, ανέδειξε τη διεθνοποίηση ως κεντρικό μοχλό ενίσχυσης της ανθεκτικότητας του Ιδρύματος και της τοπικής οικονομίας. Το Πανεπιστήμιο Πατρών λειτουργεί ήδη τρία τμήματα στην Κίνα και από τον Σεπτέμβριο θα προστεθεί και τέταρτο, με στόχο την αύξηση των ξένων φοιτητών από 100 σε περισσότερους από 500. Όπως επεσήμανε, η εξωστρέφεια δεν αποτελεί απλώς ακαδημαϊκή στρατηγική, αλλά εργαλείο ενίσχυσης της τοπικής ανάπτυξης, μέσω εισροής ανθρώπινου κεφαλαίου, πόρων και διεθνών συνεργασιών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θεόδωρος Λουλούδης προσέδωσε σαφές πολιτικο-αναπτυξιακό στίγμα στην πρωτοβουλία. «Δεν παρουσιάζουμε μία ακόμη μελέτη», τόνισε, «αλλά ένα επικαιροποιημένο και τεκμηριωμένο οργανωτικό πλαίσιο για την υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης». Το ΤΣΑΑΣ, όπως ανέφερε, δεν είναι κατάλογος αιτημάτων, αλλά δομημένο σχέδιο με ιεράρχηση, μετρήσιμους στόχους και δυνατότητα διασύνδεσης με εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σύσκεψη φορέων στο Πανεπιστήμιο Πατρών με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Υπογράμμισε ότι η Αχαΐα αντιμετωπίζει διαρθρωτικό και θεσμικό αναπτυξιακό έλλειμμα, το οποίο δεν θεραπεύεται με αποσπασματικές παρεμβάσεις. «Το πρόβλημα δεν είναι η απουσία δυνατοτήτων, αλλά η έλλειψη οργανωμένου μηχανισμού συντονισμού και διεκδίκησης», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας αναλαμβάνει ρόλο επιταχυντή συνεργειών, χωρίς να υποκαθιστά θεσμούς, αλλά διαμορφώνοντας κοινό πλαίσιο ευθύνης και στρατηγικής σύμπραξης. Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι η Αχαΐα και η Πάτρα αλλά και η Δυτ. Ελλάδα ευρύτερα, οφείλουν να διεκδικήσουν τον ρόλο του τρίτου στρατηγικού, αναπτυξιακού πόλου της χώρας, με διακριτή ταυτότητα και λειτουργική διασύνδεση με τον εθνικό σχεδιασμό, ώστε να αρθεί η ιστορική ανισορροπία και να ενισχυθεί ο δυτικός άξονας ως ισότιμος πυλώνας ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη θεσμικής συνέχειας, ώστε το Σχέδιο να λειτουργεί ως διαχρονικό συμβόλαιο της τοπικής κοινωνίας με το κράτος για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. «Η στήριξη της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας δεν αποτελεί τοπική διεκδίκηση, αλλά εθνική αναγκαιότητα», ανέφερε, τονίζοντας ότι η περιφερειακή σύγκλιση συνιστά όρο συνοχής και ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Παρεμβάσεις έκαναν ο Αναπλ. περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος, ο πρόεδρος ΣΕΒΠΔΕ Κλεομένης Μπάρλος, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Αναστάσιος Τσάκωνας, οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Αϊβαλής, Γεράσιμος Φεσσιάν, ο Αντιπρύτανης του ΕΑΠ Ευθύμιος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Αννα  Μαστοράκου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Πατρών αρχιμ. π. Θεόκλητος Παντελίδης.

Οι συμμετέχοντες φορείς ανέδειξαν τον κρίσιμο ρόλο της συλλογικής εκπροσώπησης στη διαμόρφωση μιας κοινής αναπτυξιακής ατζέντας για την Αχαΐα, συμφωνώντας στην αναγκαιότητα, την οπτική και την προστιθέμενη αξία της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν ότι, αφού ενημερωθούν διεξοδικά επί της προτεινόμενης βάσης μελέτης και των πυλώνων του ΤΣΑΑΣ, θα συνεισφέρουν οργανωμένα με τη δική τους οπτική, εμπειρία και τεχνογνωσία, καταθέτοντας προτάσεις και παρατηρήσεις, ώστε να συγκροτηθεί ένα πλήρως τεκμηριωμένο, ρεαλιστικό και συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα αποτυπώνει ολοκληρωμένα τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τις δυνατότητες του συνόλου της Αχαΐας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διατύπωση της κοινής προσδοκίας ότι η συνεργασία ΟΤΑ, φορέων, ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρηματικού κόσμου θα καταλήξει στη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού χάρτη για την Αχαΐα. Ενός χάρτη που δεν θα αποτυπώνει απλώς έργα, αλλά θα ιεραρχεί προτεραιότητες, θα τεκμηριώνει ωριμότητα και θα μετατρέπεται σε θεσμικό εργαλείο διεκδίκησης πόρων, πολιτικών αποφάσεων και στρατηγικών επενδύσεων. Ένα συνεκτικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στην τοπική κοινωνία να διαπραγματεύεται με όρους σχεδίου, συνέπειας και τεκμηριωμένης αξίωσης για τη θέση που της αναλογεί στον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό”.

Share4Tweet2
Κ.Π.

Κ.Π.

Προτείνουμε για εσάς:

Αντίδραση κατοίκων της Περιβόλας για την κατάσταση στον καταυλισμό Ριγανόκαμπου

22 Μαΐου 2026
0
127
Αντίδραση κατοίκων της Περιβόλας για την κατάσταση στον καταυλισμό Ριγανόκαμπου

Έντονη ανησυχία εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής Περιβόλας στην Πάτρα, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για προβλήματα που επηρεάζουν την...

ΠερισσότεραDetails

Στο εδώλιο για τον βιασμό της πρώην συντρόφου της, γυναίκα στην Πάτρα

22 Μαΐου 2026
0
127
Μέτρα ανάκτησης της κοινωνικής εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη ζητούν οι δικαστές

Μια ιδιαίτερη και νομικά σύνθετη υπόθεση εκδικάζεται στην Πάτρα, όπου γυναίκα βρίσκεται στο εδώλιο κατηγορούμενη για τον βιασμό της πρώην συντρόφου της. Η υπόθεση ξεχωρίζει τόσο για τη...

ΠερισσότεραDetails

Συνελήφθησαν 16χρονη και μητέρα ανήλικης για μεταξύ τους επεισόδιο σωματικής και λεκτικής βίας

22 Μαΐου 2026
0
128
Συνελήφθη γυναίκα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών στην Πάτρα

Συνελήφθησαν στο Αγρίνιο, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου, μια 16χρονη και μια ενήλικη ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για σωματική...

ΠερισσότεραDetails

Εκδήλωση για την αντιπυρική προστασία στην Πάτρα

22 Μαΐου 2026
0
127
Εκδήλωση για την αντιπυρική προστασία στην Πάτρα

Εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την αντιπυρική προστασία» θα πραγματοποιήσει η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ τη Δευτέρα 25 Μάη στις 8.00μμ, στην πλατεία Κυδωνιάτη...

ΠερισσότεραDetails

Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Μεμά Καλογηράτου στην Πάτρα

22 Μαΐου 2026
0
127
Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Μεμά Καλογηράτου στην Πάτρα

Ο καταξιωμένος γλύπτης Μεμάς Καλογηράτος επιστρέφει στην Πάτρα, την πόλη που έζησε, μεγάλωσε και πραγματοποίησε την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση. Ο Δήμος Πατρέων θα τιμήσει τον δημιουργό, στη...

ΠερισσότεραDetails

Ακούτε ζωντανά τον Ημέρα FM 90.4

ΠAΤΡΑ Ο καιρός
Οικονομόπουλος μαιευτήρας Οικονομόπουλος μαιευτήρας Οικονομόπουλος μαιευτήρας
aromakapnou.gr aromakapnou.gr aromakapnou.gr
bmw x1 bmw x1 bmw x1

Περισσότερα από Πάτρα:

  • Πάτρα
  • Απόψεις
  • Ατζέντα
  • Πάτρα – Πολιτισμός
  • Το σχόλιο της Ημέρας
Οικονομόπουλος Οικονομόπουλος Οικονομόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Και οι ρευματοκλοπές στην Πάτρα καλά κρατούν!

Συνελήφθησαν 5 άτομα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Αχαΐα

21 Μαΐου 2026
130
Αυξημένη αστυνομική παρουσία στον Ριγανόκαμπο Πάτρας! Έλεγχοι και οι προσαγωγές

Αυξημένη αστυνομική παρουσία στον Ριγανόκαμπο Πάτρας! Έλεγχοι και οι προσαγωγές

21 Μαΐου 2026
132
Κυκλοφορεί το βιβλίο «10 Χρόνια Ιόνιο» του Κωνσταντίνου Λιόπετα

Κυκλοφορεί το βιβλίο «10 Χρόνια Ιόνιο» του Κωνσταντίνου Λιόπετα

21 Μαΐου 2026
131

Δυναμική συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας για την πιστοποίηση του αχαϊκού ελαιολάδου

21 Μαΐου 2026
128
«Ένας παθολόγος για 700 κρατούμενους»: Έντονες ελλείψεις στην υγειονομική κάλυψη των φυλακών Αγ.Στεφάνου

«Ένας παθολόγος για 700 κρατούμενους»: Έντονες ελλείψεις στην υγειονομική κάλυψη των φυλακών Αγ.Στεφάνου

20 Μαΐου 2026
143
Έργα αγροτικής οδοποιίας 1,75 εκατ. ευρώ στην Αχαΐα

Έργα αγροτικής οδοποιίας 1,75 εκατ. ευρώ στην Αχαΐα

20 Μαΐου 2026
136
Facebook Youtube

Molonoti.gr

Ανδρέας Χριστόπουλος

Εκδότης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • After Hours
  • Lifestyle
  • Top-News
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρήσεις
  • Κόσμος
  • Νοτιοδυτική Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Πάτρα
  • Πάτρα – Πολιτισμός
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Υγεία
  • Χωρίς Κατηγορία

Επικοινωνία

    • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
    • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
    • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
  • Email: [email protected]
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Έντυπη Έκδοση
  • Επικοινωνία

© 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle

© 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.