Φιλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και ναρκωτικά

Φιλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και ναρκωτικά...

Είναι πάντα μια βαθιά ανθρώπινη απορία. Την εκφράζουν κυρίως άνθρωποι του μόχθου που δίνουν σκληρή μάχη για τα καθημερινά, αλλά και άνθρωποι παραγνωρισμένοι παρά την αντικειμενικά μεγάλη αξία που έχουν σε ότι κάνουν. 
Ποια είναι η απορία; Είσαι πλούσιος, διάσημος, κάνοντας αυτό που αγαπάς πολύ. Γιατί δίπλα σε αυτά τα τρία υπέροχα δεδομένα πρέπει να προσθέσεις τα ναρκωτικά; Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν  είχε όλα τα παραπάνω συν μια οικογένεια. Κι όμως στα 46 του δολοφόνησε ο ίδιος τον εαυτό του αν και είχε - όπως είπαμε - μια μαγική ζωή.
Η αίτια του θανάτου δεν έχει γίνει επισήμως γνωστή, αλλά, όπως αναφέρουν οι New York Times, ο ηθοποιός πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Βρέθηκε με τη σύριγγα να είναι στο χέρι του.

Γιατί αυτός ο άνθρωπος λοιπόν που τα είχε όλα και είχε αγωνιστεί γι αυτά, κατέστρεφε μέρα με τη μέρα τον κόπο του και όσα αγαπούσε; Μπορεί να είναι η αδυναμία να αντέξει κάποιος τα μεγάλα. Μπορεί να είναι κάτι πολύ πιο απλό : Να είσαι ιδιοφυία σε κάτι αλλά ένας μέτριος άνθρωπος, πολύ λίγος σε όλα τα άλλα. 

Σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο. Εσύ "φροντίζεις" για αυτό που θα σου συμβεί. Ποτέ δεν φταίει κάποιος ή κάτι άλλο. Και αν προσωρινά κάποιος ή κάτι φταίει, είσαι εσύ και μόνο εσύ, που μπορείς και που πρέπει να το διορθώσεις.
Ο Φίλιπ Σέϊμουρ Χόφμαν ήταν ένας εξαιρετικός, χαρισματικός ηθοποιός αλλά ταυτόχρονα ήταν και ένας συνηθισμένος άνθρωπος που ενώ είχε τα πάντα ήταν ανίκανος να τα κρατήσει.