Τράπεζες με λογική μπακάλη

Τράπεζες με λογική μπακάλη

 

Μόλις η κυβέρνηση κατέθεσε το λεγόμενο "κοινωνικό" επίδομα των 500 και κάτι ευρώ, οι Τράπεζες το κατάσχεσαν έναντι οφειλομένων σε αυτές. Φαντάζομαι να μην ανήκετε στους ανυποψίαστους που πιθανόν να νομίζουν ότι οι Τράπεζες δεν γνώριζαν ότι το "κοινωνικό" επίδομα είναι με νόμο ακατάσχετο. Το γνώριζαν.

Το τι συνέβει είναι απλό. Κατάσχεσαν παράνομα τα χρήματα ελπίζοντας ότι ένας μεγάλος αριθμός δικαιούχων τελικά θα τα άφηνε στην Τράπεζα, αν όχι όλα έστω ένα μέρος. Και πράγματι σε πολλές περιπτώσεις έτσι έγινε. Οι δανειολήπτες προτίμησαν να αφήσουν τα χρήματα στην Τράπεζα, κάτι που δεν θα το έκαναν αν δεν είχαν κατασχεθεί παρανόμως.
Αυτή είναι η Ελλάδα. Έχει ένα τραπεζικό σύστημα - οπερέτα που παρανομεί, εκβιάζει, μολονότι δεν προσφέρει τίποτε στην οικονομία. (Το μόνο ίσως που προσφέρει είναι πακτωλό διαφημίσεων στα ΜΜΕ για να στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά).
Η Ελλάδα έχει διαλυθεί αυτή είναι η αλήθεια. έχει μετατραπεί σε μια ζούγκλα όπου δεν υπάρχουν ούτε κανόνες ούτε ήθος. Όταν ακόμα και οι Τράπεζες κατάσχουν 500αρικα παρανόμως σε τι να ελπίζεις;