Το Cybertruck της Tesla μετατρέπεται σε καταμαράν

Μπορεί να μην έχει κάνει την εμφάνιση του ακόμη αλλά αποτελεί θέμα συζήτησης από την στιγμή που ο Ελον Μασκ το παρουσίασε.

Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla, το φουτουριστικό Cybertruck, αναμενόταν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 αλλά ο Μασκ ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι ότι λόγω έλλειψη μπαταριών δεν είναι εφικτή η μαζική παραγωγή του.

Η Tesla έχει δεχθεί περισσότερες από ένα εκατ. παραγγελίες για το Cybertruck και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στους κατόχους τους το 2023.

Ο αμερικανός επιστήμονας Άντονι Ντάιαμοντ σχεδίασε μια πλατφόρμα που μπορεί να μετατρέπει το Cybertruck σε… καταμαράν και μηχανικοί τον βοηθούν να την κατασκευάσει.

Το Cybertruck θα «κάθεται» πάνω στο Cybercat όπως ονομάζεται η πλατφόρμα και θα μπορεί να διασχίζει τη θάλασσα με ταχύτητα 40 χλμ./ώρα.

Η πλατφόρμα θα μπορεί να μεταφέρει το Cybertruck σε αποστάσεις 185 χλμ. Μάλιστα δημιουργούνται δύο μοντέλα της πλατφόρμας με το ένα μοντέλο να διαθέτει υδροπτέρυγες που θα ανυψώνουν το Cybetruck πάνω από την επιφάνεια του νερού για ακόμη καλύτερη υδροδυναμική κίνηση.

Το απλό μοντέλο της πλατφόρμας θα βρίσκεται σε μια τιμή περίπου 30 χιλιάδων δολαρίων ενώ το μοντέλο με την υδροπτέρυγα θα κοστίζει πρίπου 40 χιλιάδες δολάρια.

To Cybertruk θα έχει μήκος 5,8 μέτρα, πλάτος 2,3 μέτρα και ύψος 2 μέτρα και θα εμφανιστεί σε τρία μοντέλα. Το ένα μοντέλο θα κοστίζει 40 χιλιάδες δολάρια και θα διαθέτει έναν κινητήρα που θα προσφέρει αυτονομία στο όχημα για περίπου 400 χλμ. Θα αναπτύσσει ταχύτητα 0-100 χλμ./ώρα σε διάστημα 6,5 δευτερολέπτων.

Το μοντέλο με δύο κινητήρες θα κοστίζει 50 χιλιάδες δολάρια και θα έχει αυτονομία περίπου 500 χλμ. ενώ θα πιάνει τα 0-100 σε διάστημα 4,5 δευτερολέπτων.

Το μοντέλο των 70 χιλιάδων δολαρίων θα διαθέτει τρεις κινητήρες, θα έχει αυτονομία περίπου 800 χλμ και θα αναπτύσσει ταχύτητες 100 χλμ./ώρα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης