Η επόμενη γενιά θα έχει τηλέφωνα ενσωματωμένα κάτω από το δέρμα των αυτιών της, προέβλεψε ο Μάρτι Κούπερ, ο οποίος ονομάζεται και «πατέρας του κινητού», καθώς εφηύρε το πρώτο κινητό τηλέφωνο εν έτει 1973.
«Αυτές οι συσκευές δεν θα χρειάζονται φόρτιση, γιατί «το σώμα μας είναι ο τέλειος φορτιστής», όπως εξήγησε ο Κούπερ, μιλώντας στο αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο του CNBC από το Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας της Βαρκελώνης.
«Οταν τρώμε, το σώμα μας δημιουργεί ενέργεια, σωστά;», υπενθύμισε, προβλέποντας ότι αυτές οι μικροσκοπικές ενσωματωμένες συσκευές θα καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια για να λειτουργήσουν.
Η αγορά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων παρουσιάζει στασιμότητα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αίσθηση ότι οι εταιρείες του κλάδου πασχίζουν να βρουν νέα, καινοτόμα σχέδια.
Και την ίδια στιγμή, η τεράστια εξάπλωση των κινητών σήμερα συνοδεύεται από μια σειρά προβλημάτων, που ποικίλλουν από τον εθισμό στα κοινωνικά δίκτυα έως τα ζητήματα ιδιωτικότητας.
Ο Κούπερ αναγνωρίζει τα προβλήματα που έφερε το δημιούργημά του, όμως είναι αισιόδοξος για το μέλλον, εκτιμώντας ότι η τεχνολογία θα πυροδοτήσει πολλές θετικές εξελίξεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία.