Η πρώτη οθόνη που τεντώνεται και μεγαλώνει το μέγεθος της

Η LG παρουσίασε την LG Display, μια οθόνη 12 ιντσών η οποία κυριολεκτικά τεντώνεται και μετατρέπεται σε οθόνη 14 ιντσών.

Η οθόνη αυτή μπορεί σύμφωνα με την εταιρεία να έχει διαφόρων ειδών εφαρμογές όπως να τοποθετείται σε ρούχα ή διαφόρων ειδών αντικείμενα που φοράμε και να προβάλουν εικόνες και μηνύματα.

Η εταιρεία τις ονομάζει οθόνες ελεύθερης μορφής ή ελεύθερου σχήματος αν προτιμάτε. Εκτός από την ικανότητα τους να τεντώνονται αυτές οι οθόνες μπορούν επίσης να γίνονται στριφογυριστές και γενικά να παίρνουν ακανόνιστα σχήματα βάση της επιφάνειας που θα τοποθετηθούν.

Οι οθόνες αυτές αποτελούν το επόμενο τεχνολογικό βήμα μετά τη δημιουργία των διαφόρων ειδών εύκαμπτων οθονών τεχνολογία που χρησιμοποιείται τελευταία σε νέας γενιάς smartphones.

Η οθόνη αυτή έχει ως βάση της ένα υπόστρωμα αποτελούμενο από ένα είδος πυριτίου παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στη κατασκευή φακών επαφής. Διαθέτει μικροσκοπικές φωτοδιόδους LED που παράγουν υψηλής ποιότητας εικόνες ενώ παράλληλα έχουν υψηλή ανθεκτικότητα.

Για την απόκτηση της ελαστικότητας χρησιμοποιήθηκαν ελατήρια φτιαγμένα σε σχήμα ολοκληρωμένου κυκλώματος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης