Χωρίς μαγεία και μυστήριο

Χωρίς μαγεία και μυστήριο

Στον πλανήτη Γη χάθηκε η μαγεία και το μυστήριο. Σκεφθείτε ότι μόλις πριν 500 χρόνια ο άνθρωπος δεν είχε ανακαλύψει την Αμερική και την Αυστραλία! Τα ταξίδια στους Νέους Κόσμους ήσαν ένα μοναδικό προνόμιο για να βιώνει κανείς νεες εικόνες και να ανακαλύπτει το άγνωστο.

Μόλις πριν 130 χρόνια δεν υπήρχαν αεροπλάνα, τηλέφωνα, τηλεοράσεις και φυσικά υπολογιστές. Ο άνθρωπος ζούσε σε έναν πλανήτη που έπρεπε να ανακαλύψει.

Σήμερα ο πλανήτης Γη δεν έχει τίποτε κρυφό ούτε για έναν συνταξιούχο μπρος στην τηλεόρασή του ή έναν έφηβο μπρος στον υπολογιστή του. Ότι συμβαίνει, ανά πάσα στιγμή μεταδίδεται παντού δεν υπάρχει πια ούτε σασπένς, ούτε  μπορεί κάτι να σε ξαφνιάσει. Η Γη είναι η αυλή του καθενός.

Δεν είναι όμως μόνον ότι ο πλανήτης Γη ξαφνικά έγινε μικρός και γνωστός. Ο άνθρωπος έχασε τον ατομικό του χώρο. Δεν μπορεί πια να κινηθεί μακρυά από βλέμματα, να αλητέψει, να γίνει τυχοδιώκτης ελευθερώνοντας την ψυχή του. Παντού τον παρακολουθούν... Κάμερες, ηλεκτρονικές καταγραφές, το ίδιο το κινητό τηλέφνο που κρατά στο χέρι.

Η σύγχρονη ζωή έχει περιορίσει δραματικά τον άνθρωπο. Κάποτε ανακάλυπτε εντελώς ελεύθερος τον πλανήτη του, τώρα τον ξερει λες και τον έχει περπατήσει παντού ενώ τον παρακολουθούν παντού... Κάτι σε πνίγει τον 21ο αιώνα. Κάτι που 200 χρόνια πριν δεν υπήρχε.