Το τελευταίο ψέμα Τσίπρα

Το τελευταίο ψέμα Τσίπρα

Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ (που προκήρυξε εκλογές θεωρώντας ότι θα κάνει περίπατο), σταμάτησε λίγα δέκατα πιο πάνω από τα ποσοστά της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε καθαρά δεύτερος, συνεπώς είναι μια λογική υπόθεση να παραμείνει και στην κάλπη πρώτος με μια μικρή διαφορά από τον δεύτερο.

Οι του ΣΥΡΙΖΑ, στη μάχη για να βγουν τουλάχιστον πρώτοι βάφτισαν όλους τους άλλους "παλιό" και ζητούν την ψήφο των πολιτών για να "ξεμπερδέψουν" με αυτό. Φυσικά το παλιό δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η νοοτροπία και οι πρακτικές. 

Εσύ που προσλαμβάνεις κομματικούς στρατούς, που έχεις κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, που με αυταρχισμό και ψεύδη παρουσιάζεις το άσπρο για μαύρο τι είσαι; Το νέο; Κάνεις ότι και οι προηγούμενοι... μιλώντας αριστερά. Το παλιό είσαι σε συσκευασία με κόκκινη κορδέλα.

Για να πείσουν λοιπόν ότι πολεμούν το "παλιό" βεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τη ΝΔ. Εθισμένοι πια στο ακραίο ψέμα λένε και αυτό τι να κάνουμε; Πιστέψτε τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν ΔΥΟ λόγοι που θα τους οδηγήσουν αμέσως σε συνεργασία με τη ΝΔ. Ιδού:

ΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: Του έχουν ήδη διαμηνύσει, εφόσον βγεί πρώτος να συνεργαστεί αμέσως με τη ΝΔ, για να προχωρήσει η εφαρμογή του μνημονίου χωρίς αμφισβητήσεις και σε κλίμα πολιτικής σταθερότητας. Αν οι δυο πρώτοι συνεργάζονται δεν υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση να υπονομεύει την κυβέρνηση.

ΛΟΓΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ: Μια συνεργασία με τη δεύτερη ΝΔ εξασφαλίζει επί χρόνια τις καρέκλες όλων και κυρίως την καρέκλα του πρωθυπουργού και φυσικά της ομήγυρης περί αυτόν! Μεγάλη η χαρά τους, εδώ συνεργάστηκαν με τον ακροδεξιό φαντασιόπληκτο  Καμμένο με τη ΝΔ θα έχουν πρόβλημα. Θα πουν ότι ελέγχουν τη ΝΔ, ότι αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο, ότι δεν θα συνεργάζονται με το "παλιό" της ΝΔ αλλά με κάτι "νέο" που βρήκαν σε αυτήν κ.ο.κ

Φυσικά θα πουν ότι είναι εντολή λαού η συνεργασία αυτή, του ζήτησαν αυτοδυναμία για να θάψουν το "παλιό" αλλά ο λαός πρότεινε συνεργασία και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό.

Ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ και ότι πολεμά το "παλιό" λέει το ευκολότερο ψέμα από όσα έχει πει. Έως το επόμενο φυσικά.