Σκουριές και Ελληνικό

Σκουριές και Ελληνικό 

Οι δυο κορυφαίες επενδύσεις στην Ελλάδα, βολοδέρνουν μεταξύ εμμονών, βαρύτατων κυβερνητικών παρανομιών, (που κάποια στιγμή θα πληρώσει ο ελληνικός λαός από τις αγωγές που θα κατατεθούν), και διαφθοράς που κρύβεται τόσο καλά πίσω από την ασύλληπτης έκτασης γραφειοκρατία.

Η ΠΡΩΤΗ επένδυση είναι ο χρυσός στις Σκουριές. Οι Καναδοί έχουν διαθέσει πάνω από ένα δισ. ευρώ, έχουν δημιουργήσει 2.500 θέσεις εργασίας συν άλλες 1.000 δορυφορικά χωρίς να έχουν εξορύξει ούτε ένα γραμμάριο χρυσού ακόμη και τι έχουν υποστεί;

- Δεκαοκτώ προσφυγές τους στο ΣτΕ και αλλού τους έχουν δικαιώσει αλλά ο εκάστοτε υπουργός δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις.

- Η μετοχή της εταιρείας από 10 δολάριο έχει πέσει στο ένα (!).

Φυσικά δεν μπορούν πια να φύγουν από την Ελλάδα. Όταν έχεις διαθέσει πάνω από 1 δισ. ευρώ έχεις πια εγκλωβιστεί. Τι περιμένουν λοιπόν; Αν αυτή η κυβέρνηση δεν δώσει κάποια στιγμή τη λύση, να συνεννοηθούν με την επόμενη. Στο μεταξύ είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει βρει χρυσάφι και δεν το βγάζει!

Η ΔΕΥΤΕΡΗ επένδυση είναι στο πολύπαθο Ελληνικό. Εκεί οι ιδιώτες καταγγέλλουν την εκ των υστέρων επιβολή δεκαέξι (16) όρων για την έγκριση του Σχεδίου Ανάπτυξης. Νωρίτερα υποτίθεται ότι όλα είχαν επιλυθεί: Η ολοκληρωμένη συμφωνία, το επενδυτικό σχέδιο, οι όροι και οι προϋποθέσεις υλοποίησής της έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση και κυρώθηκαν από τη Βουλή. Κι αφού έγινα όλα αυτά, έρχεται η γνωμοδότηση ενός κρατικού φορέα και η απόφαση ενός υπουργού κι όλα ανατρέπονται.

Αυτές οι δυο επενδύσεις μπορεί να γίνουν ταφόπλακα για την κυβέρνηση. Όταν ο ξένος παράγοντας που δίνει μάχη για να αποκτήσει η χώρα μια κανονικότητα διαπιστώσει ότι αυτή η χυδαία αναποτελεσματικότητα συνεχίζεται, θα στρέψει το βλέμμα στους επόμενους.., Άλλωστε ότι ήταν να υπογράψουν τα έχουν υπογράψει.

Η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει μόνο τις αγωγές που έρχονται αλλά και το βαρύ πολιτικό κόστος να φρενάρει 70.000 θέσεις εργασίας και την ανάπλαση του σκουπιδότοπου του Ελληνικού. Τρία χρόνια στην εξουσία και είναι θεατής.