Ο κορωνοίός θα χάσει...

Ο άνθρωπος αρχίζει

να νικά τον κορωνοϊό

Το λεγόμενο "πείραμα της Μαδρίτης" δείχνει ότι υπάρχουν απλοί τρόποι να ελεγχθεί η πανδημία. Στη Μαδρίτη λοιπόν έγινε μια συναυλία παρουσία 5.000 θεατών χωρίς κανείς να φορά μάσκα. Τι προηγήθηκε όμως; 

- Όλοι οι θεατές προσήλθαν με μάσκες λίγο νωρίτερα και έκαναν rapid test.

- Όσοι ήταν αρνητικοί πέρασαν μέσα και απόλαυσαν το μουσικό event.

Γιατί το εν λόγω πείραμα απεδείχθη ουσιαστικό; Διότι μέρες μετά, οι 5.000 θεατές πέρασαν από νέο τεστ και δεν βρέθηκε ούτε ένας να έχει μολυνθεί.

Ιδού λοιπόν η πρώτη συμπεριφορά που δίνει λύση. Με μαζικά rapid test αλλά και self test, μπορούν να γίνουν με ασφάλεια μαζικές εκδηλώσεις, να μηδενίζεται η επέκταση του ιού, να υπάρχει ασφάλεια στις συνήθεις κοινωνικές και ανθρώπινες δραστηριότητες (π.χ. πτήσεις).

Στο πείραμα της Μαδρίτης προσθέστε τώρα και την αποκάλυψη του προέδρου του ΕΟΔΥ κ.  Αρκουμανέα ότι μόνο το 5% των Ελλήνων που είναι στα νοσοκομεία ή πεθαίνουν λόγω κορωνοϊού, είναι εμβολιασμένοι. Το υπόλοιπο 95% είναι χωρίς εμβολιασμό συνεπώς εντελώς άδικα ταλαιπωρούνται ή χάνουν τις ζωές τους.

Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά, αρχικά στον περιορισμό της πανδημίας λόγω των εμβολίων και στη συνέχεια την τελική του εξαφάνιση μέσα από τις δικές μας οργανωμένες και ατομικές συμπεριφορές. Αυτή τη φορά φαίνεται φως στον ορίζοντα.