Οι αναμάρτητοι της πολιτικής

Οι αναμάρτητοι της πολιτικής

Ο Ιησούς Χριστός είπε κορυφαίες φράσεις, πραγματικά αξεπέραστες που θα έπρεπε η κοινωνία των ανθρώπων να πορεύεται μόνο με αυτές.

Το "αγαπάτε αλλήλους" είναι μια φράση που χρειάζονται χιλιάδες σελίδες για να αξιολογηθεί και να αναλυθεί. 

Ένας που φαίνεται να την κατανοεί είναι ο Πούτιν που από αγάπη στέλνει στο θάνατο χιλιάδες νεαρούς Ρώσους στρατιώτες, ή πάλι από αγάπη βομβαρδίζει αθώους Ουκρανούς στα σπίτια τους ή στα σχολεία.

Μαζί του και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος που ευλογεί τα όπλα του Πούτιν ώστε να εφαρμοστεί πιστά και σωστά το "αγαπάτε αλλήλους".

Μια άλλη φράση είναι "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω". Εδώ στην Ελλάδα το θέμα έχει ευτυχώς τακτοποιηθεί. Υπάρχει ένα κόμμα που έχει μόνο αμαρτωλούς - τώρα το καταγγέλλουν ότι έχει στις τάξεις του και παιδεραστές - ενώ το άλλο κόμμα, αυτό που καταγγέλλει, με έναν μαγικό τρόπο έχει στις τάξεις του μόνο αναμάρτητους οπότε αυτοί δικαιούνται να λιθοβολούν.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί πως από τα εκατομμύρια των πολιτών που τους ψηφίζουν και τους χιλιάδες των στελεχών που έχουν, στο ένα κόμμα συρρέουν αμαρτωλοί και στο άλλο μόνο αναμάρτητοι. Κάτι μαγικό θα συμβαίνει, αλλά μάλλον εμείς δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Τώρα πέρα από την χυδαιότητα να μετατρέπουν σε πολιτικό θέμα την άμετρη βαρβαρότητα με το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό, καλό είναι να γνωρίζουν οι πολιτικοί της πεντάρας ότι ο Χριστός συγχώρεσε τις πόρνες, συγχώρεσε ακόμη και φονιάδες όμως πήρε την  βέργα και άρχισε να κυνηγά τους εμπόρους έξω από το Ναό του Σολομώντος. Αυτούς δεν μπορούσε να τους συγχωρήσει.

Και επειδή κάποιοι πολιτικοί της πεντάρας είναι έμποροι της βλακείας, - αυτό πουλάνε διαρκώς - ας ελπίσουμε σε μια θεία δίκη τους στις επόμενες εκλογές. Ας τους στείλουν οι ψηφοφόροι σπίτι τους για να περιοριστεί η μόλυνση στον δημόσιο βίο.