Μη κανονική χώρα

Μη κανονική χώρα 

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που αδυνατεί να οργανωθεί, που λειτουργεί σε ένα χάος πολυνομίας και ανευθυνότητας, βουτηγμένη στο ψεύδος και στην λεηλασία του κοινού πλούτου από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Μια χώρα πάντα χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχους και χωρίς σκοπό.

Έρχονται οι οικονομικοί αναλυτές της EIU και μας ξεγυμνώνουν (οι ξένοι έχουν μάθει πια τι είναι η Ελλάδα):  "Η Ελλάδα", λένε "ταλανίζεται από προβλήματα όπως η «βαθιά ριζωμένη διαφθορά της (πολιτικής) ολιγαρχίας της και η έλλειψη ξένων επενδύσεων (ως αποτέλεσμα κλειστών κλάδων, προστατευτισμού και εχθρότητας προς ξένες εταιρείες)".

Η Ελλάδα λένε επίσης δεν είναι πια απειλή για την ΕΕ αν αναγκαστεί ή ίδια σε μια έξοδο από αυτήν, μη αντέχοντας τις πιέσεις κανονικότητας που υφίσταται!. 

Την ίδια ώρα που αυτές οι εκτιμήσεις έκαναν τον γύρο του κόσμου, ερχόταν με κρότο μια ακόμη απόδειξη της διεφθαρμένης πολιτικής ελίτ: Καταγγελίες για μίζες προς κρατικούς αξιωματούχους που ανέρχονταν στο ποσό των 370.000 ευρώ και ...μοιράζονταν σε βαλίτσες, αλλά και για συγκεκριμένο ποσοστό προμήθειας από 5 έως 7% που διοχετεύονταν προς τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.

Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια λοιπόν. Ολόκληρη η Ελλάδα κινήθηκε στη λογική της μίζας αυτό το γνωρίζουν ΟΛΟΙ ακόμα και αν παριστάνουν τους ανύποπτους. Ήταν και αυτό ένα "έργο ΠΑΣΟΚ" αφού υπουργεία, Δήμοι, Νομαρχίες, Περιφέρειες είχαν βουτήξει στη διαφθορά σε τέτοιο βαθμό ώστε εν τέλει να μην υπάρχει πια κάποιος υπεύθυνος γι αυτό. Το έκαναν σχεδόν όλοι, άρα ήταν σχεδόν νόμιμο και σίγουρα ηθικό.

Η κατάσταση είχε ξεφύγει τόσο πολύ ώστε κανένας να μην μπορεί να την διορθώσει, ούτε και ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Συνεπώς το ερώτημα είναι μόνο ένα: Μπορεί αυτή η χώρα του μόνιμου χάους και της ακυβερνησίας να κάνει κάτι για την διαφθορά; Όχι λέει η λογική αφού όλα γίνονται όπως και τότε: Λεηλασία του κράτους, αναξιοκρατία, δουλίτσες σε δικούς μας, κομματικό κράτος και πάει λέγοντας...