Κομματισμός και επιχειρείν

Κομματισμός και επιχειρείν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ήρθε στην Ελλάδα συνοδευόμενος από ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας του. Είναι βέβαιον ότι δεν ρώτησε κανέναν τους τι ψηφίζει, ούτε και απέκλεισε κάποιον αν ψηφίζει άλλο κόμμα!

Παρακολουθώντας κανείς προσεκτικά την αποστολή Μακρόν στην Ελλάδα αντιλαμβάνεται ότι:

α) Οι πολιτικοί σε όλο τον πλανήτη, εκπροσωπούν και προωθούν εθνικά ιδιωτικά συμφέροντα ώστε μέσω αυτών να ενισχύεται δυναμικά και η οικονομία της χώρας τους.

β) Μόνο στην Ελλάδα οι πολιτικοί προωθούν επιχειρηματίες - κομματικούς φίλους τους, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ όλους τους άλλους σαν λεπρούς.

Σκεφθείτε ότι μόνο στην Ελλάδα μεθοδεύεται η ανάθεση δημοσίων έργων σε ημέτερους μέσα από ειδικές νομοθετικές τροπολογίες, παράκαμψη των κανόνων ισονομίας, επιστράτευση των φορολογικών αρχών για εξόντωση επιχειρηματιών μη αρεστών, εντολές σε τράπεζες για το ποιους να χρηματοδοτήσουν κ.ο.κ.

Σκεφθείτε επίσης ότι μόνο στην Ελλάδα ο εκάστοτε πρωθυπουργός όταν επισκέπτεται το εξωτερικό συνοδεύεται από "κολητούς" επιχειρηματίες, ενώ κάθε άλλος έχει "αδειαστεί", δηλαδή δεν του έχει γίνει καν πρόσκληση, όσο μεγάλος και αν είναι.

Είναι η φρίκη αυτής της χώρας: Το πολιτικό σύστημα ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΙ τους πολίτες της με βάση το κομματικό χρώμα είτε είναι άνεργος, είτε είναι επιχειρηματίας. Να τους διαιρεί σε δήθεν φίλους και δήθεν έχθρούς γιατί έτσι μπορεί να ΚΡΥΒΕΙ το γεγονός ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τις ζωές των Ελλήνων.

"Ψηφίστε μας γιατί οι άλλοι είναι κακοί" είναι το μοναδικό επιχείρημα τους. Και στους άλλους "κακούς" είναι και οι επιχειρηματίες αν δεν είναι δικοί τους φυσικά. Ο Μακρόν έχει έρθει σε μια χώρα που άλλη όμοια δεν υπάρχει ξέρετε.