Κεντροαριστερά και Κοινωνία

Κεντροαριστερά και Κοινωνία

Ως γνωστόν, η πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας ψηφίζει εκδικητικά και με θυμό. Δεν μπορεί να ψηφίσει με άλλα κριτήρια γιατί δεν... υπάρχουν. Να ψηφίσει κάποιο σχέδιο; Κανείς δεν έχει σχέδιο. Να ψηφίσει υποσχέσεις; Δεν πρόκειται να τηρηθεί ούτε μια. Να ψηφίσει για ρουσφέτι; Έχει κι αυτό τελειώσει εκτός αν έχεις πατέρα ή αδερφό βουλευτή.

Με βάση τα παραπάνω, ο θυμός θα περιορίσει δραματικά την δύναμη των δυο κυβερνητικών κομμάτων, συνεπώς οι κινήσεις που γίνονται μέσω Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σίγουρα θα έχουν αποτέλεσμα: Επανασυγκροτείται ένα νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά, που αν κάνει τις σωστές κινήσεις μπορεί να κερδίσει θυμωμένους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Τι πρέπει να πουν; Γιατί οι αφόρητα γενικόλογες ρήσεις για την αναγκαιότητα συσπείρωσης του χώρου, για την όποια ιδεολογία του (ποια είναι άραγε;) και άλλα παρεμφερή, στην πράξη, ΔΕΝ αφορούν τη ζωή κανενός. 

Υπάρχει τρόπος ώστε η νέα Κεντροαριστερά να αλλάξει εκ βάθρων την πολιτική καθημερινότητα και να κερδίσει αμέσως το ενδιαφέρον και την στήριξη των πολιτών. Αυτός είναι να "κατέβει" από το ρετιρέ όπου γίνονται ελιτίστικες συνεννοήσεις και επαφές που μόνο αυτούς ενδιαφέρουν και να περπατήσουν στα πεζοδρόμια δίπλα από στους ανώνυμους πολίτες.

Εκεί θα δουν ότι για παράδειγμα υπάρχουν 3.500... ΑΔΙΚΑ παράβολα που κατακλέβουν την κοινωνία οπότε θα πρέπει να ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ποια θα καταργήσουν και ποια θα μειώσουν. Θα δουν ότι η φορολογική ενημερότητα ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ επιχειρήσεις που οφείλουν στο Δημόσιο απ΄πο διαγωνισμούς (αν τους αποκλείεις πως... θα σε πληρώσουν;).

ΧΙΛΙΑΔΕΣ παρόμοιες παθογένειες που μπορούν να αλλάξουν αμέσως, πρέπει να καταγραφούν και να δίνεται μάχη να αλλάξουν από τώρα, στη Βουλή. Θα το κάνουν; Διαφορετικά θα ξέρουμε όλοι ότι απλώς θέλουν μερίδιο στην εξουσία και μετά "βλέποντας και (μη) κάνοντας", δηλαδή πάντα χωρίς σχέδιο για τις ζωές μας.