Η κοινωνία της αμάθειας, πάει πλατεία

Η κοινωνία της αμάθειας, πάει πλατεία

Ας το ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά. Σε ένα πάρτι πλατείας, αρκεί ένας υπερμεταδότης νεαρός για να μεταδώσει σε 80 άλλους συνανθρώπους του τον κορωνοϊό. Αυτό έχει καταγραφεί άπειρες φορές σε όλες τις χώρες του κόσμου και είναι πια κανόνας. 

Αυτοί οι 80 θα μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, θα τον μεταφέρουν και στο σπίτι τους, θα υπονομεύσουν όλους όσους έχουν κλειστά μαγαζιά και υποφέρουν οικονομικά, θα είναι απάνθρωποι στους δεκάδες που πεθαίνουν κάθε μέρα.

Με λίγα λόγια, είναι βέβαιο ότι οι νέοι που οργανώνουν πάρτι σε πλατείες με χιλιάδες συμμετέχοντες, χωρίς κανένας τους να φορά μάσκα, είναι αυτοί που ευθύνονται για το γεγονός ότι σήμερα, στα λύματα της Αττικής καταγράφονται τα υψηλότερα ρεκόρ ιικου φορτίου, από την αρχή της πανδημίας.

Θα μου πείτε: Γιατί να μην κάνουν ένα πάρτι, όταν κάποια κόμματα του καλούν κάθε τόσο σε διαδηλώσεις; (άλλη δράση υπερμετάδοσης). Σωστό αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει κάτι χειρότερο και λέγεται "βαθύ έλλειμμα παιδείας".

Οι νεαροί που το γλεντούν και λοιδορούν τα μέτρα, τον Χαρδαλιά, όλους τους υπόλοιπους είναι απαίδευτα παιδιά, αυτά που παραδίδει στην κοινωνία το θλιβερό εκπαιδευτικό μας σύστημα. Παιδιά που δεν μπορούν να αξιολογήσουν την αλήθεια των πραγμάτων, που λειτουργούν με το ένστικτο σαν αμοιβάδες, που αδυνατούν να συνεισφέρουν σε έναν κοινό κοινωνικό στόχο.

Δημιουργούμε μια κοινωνία αμάθειας που ακόμα και σε κρίσιμες εποχές (χιλιάδες νεκροί, κλειστή αγορά, άνεργοι) ο χαβαλές είναι η απάντηση. Πρόκειται για μια θλιβερή πραγματικότητα που δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομικά μέτρα αλλά με σπουδαία Σχολεία. Δηλαδή με αληθινή Παιδεία. Θα κάνουμε κάτι γι αυτό;