Εκλογές στις 9 Απριλίου 2023

Η ημερομηνία των εκλογών

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, ο τίτλος στην στήλη μου που αρκετοί διαβάζετε καθημερινά και αυτό με τιμά ήταν: "Γιατί οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου 2023 (Υπόθεση εργασίας)".

Τόλμησα και έγραψα ακόμη και την... ημερομηνία των εκλογών σχεδόν δυο χρόνια πίσω, σε μια ακόμη περίοδο που βοούσε ο τόπος ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Έγραφα τότε επί λέξη:

"... Οι αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν ότι κάθε φορά που οι πρόωρες εκλογές εμφανιζόντουσαν σαν βέβαιες από τους παντογνώστες αναλυτές, εξηγούσα γιατί δεν πρόκειται να γίνουν. Μοναχική η φωνή μου, αλλά στην πράξη δικαιώθηκε.

Εκλογές δεν έγιναν ούτε το 2020, ούτε του 2021 και σας γράφω ότι δεν θα γίνουν ούτε το 2022. Και επειδή ήδη ακούτε διάφορα, σας υποδεικνύω την πιθανότερη ημερομηνία των εκλογών: Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

Είναι μια ημερομηνία που προκύπτει από την λογική όχι από το τι θα ήθελε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να εξαντλήσει πλήρως την τετραετία για να περάσει το μήνυμα ότι δεν πρέπει θεσμικά η χώρα να παίζει με την ημερομηνία των εκλογών. Ακόμη να δείξει ότι δεν πρέπει να γίνονται εκλογές με βάση τις δημοσκοπήσεις και το στενό κομματικό συμφέρον.

Ωστόσο, δεν μπορεί να κάνει εκλογές στις 7 Ιουλίου 2023 διότι επειδή θα είναι διπλές (για να κάψει την δήθεν απλή αναλογική) θα πρέπει να επαναληφθούν μέσα στον Αύγουστο πράγμα ΑΔΥΝΑΤΟΝ, με την χώρα να δέχεται εκατομμύρια τουρίστες και χιλιάδες εργαζόμενοι να είναι στα νησιά...".

Τώρα οι αναλυτές που κάθε τόσο πρόβλεπαν εκλογές δίνουν τρεις ημερομηνίες: 26 Μαρτίου. 9 Απριλίου και τέλος Μαίου. Εγώ τι να πω; Τα έχω πει από τον Σεπτέμβριο του 2021 μην γίνομαι κουραστικός!