Γήπεδο πότε πάμε;

Γήπεδο πότε θα πάμε;

Το ποδόσφαιρο έγινε εύκολα το πλέον λαοφιλές άθλημα γιατί είναι το μόνο που παίζεται με... τα πόδια. Μπορείς να το παίξεις κλωτσώντας στον φίλο σου (πάσα), ένα κονσερβοκούτι ή ένα πορτοκάλι ενώ περπατάς. Δεν χρειάζεται ούτε να σκύψεις.

Ενώ για να παίξεις π.χ. μπάσκετ πρέπει να σκύψεις να πιάσεις την όποια μπάλα, να βρεις κάτι για καλάθι κ.ο.κ.

Δεν είναι παρά η αλήθεια λοιπόν ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO, το 40% των πολιτών δηλώνουν ότι τους αρέσει το ποδόσφαιρο (ένα 65% είναι άνδρες και ένα 15% γυναίκες).

Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον στη δημοσκόπηση είναι το "ποια είναι η ομάδα μου".

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Ολυμπιακός παραμένει η πιο δημοφιλής ομάδα στην Ελλάδα με ποσοστό 28%, όμως σχεδόν ισοβαθεί με τον ο Παναθηναϊκό που ακολουθεί με 26%. 

Άλλο εντυπωσιακό: Ο ΠΑΟΚ είναι τρίτος στην επικράτεια με 18% ενώ και στις περιοχές Μακεδονίας και Θράκης, σαρώνει με το εντυπωσιακό 59%.

Στην τέταρτη θέση με 13% είναι η ΑΕΚ, η οποία παρουσιάζει πάντως μια μικρή αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων της μετά το πρωτάθλημα του 2018, (απόδειξη ότι οι επιτυχίες φέρνουν καινούργιους φίλους).

Τέλος πλην του Άρη που έχει ένα 3%, όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν φίλους μόνο στις περιοχές τους.

Βέβαια το πρόβλημα με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε γίνει οπαδοί του καναπέ, δηλαδή της τηλεόρασης. Με δεδομένο ότι οργανωμένες συμμορίες βίας απολαμβάνουν στο γήπεδο να καίνε και να σπάνε, ένα ερώτημα είναι: Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, γήπεδο πότε θα ξαναπάμε;