Στα νεκρά χρέη δεν εφαρμόζουν το νόμο

Στα νεκρά χρέη δεν εφαρμόζουν το νόμο
Από τα 62,9 δισ. ευρώ που εμφανίζονται να χρωστούν στο Δημόσιο οι Έλληνες μόνο τα 15-18 δισ. είναι εισπρακτέα. Κι όμως το πολιτικό σύστημα εμφανίζει αυτόν τον ψεύτικο αριθμό ΜΗ ΤΗΡΩΝΤΑΣ το νόμο που λέει (άρθρο 82 του Κώδικα Εισπράξεων) ότι χρέη πάνω από 1.500 ευρώ διαγράφονται μετά παρέλευση 5 ετών :
* Από οφειλέτες που απεβίωσαν χωρίς να αφήσουν οποιαδήποτε περιουσία, και οι κληρονόμοι αποποιήθηκαν την επαχθείσα κληρονομιά.
* Από άπορους οφειλέτες, των οποίων η απορία διαπιστώνεται από στοιχεία της Δ.Ο.Υ. ή του Τελωνείου όπου βεβαιώθηκε το χρέος ή από κάθε άλλη δημοσια αρχή και η είσπραξη του χρέους δεν έχει επιτευχθεί μέσα σε 5 έτη από τη λήξη του οικονομικού έτους μέσα στο οποίο βεβαιώθηκε παρά τη λήψη όλων των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις μέτρων είσπραξης.
* Από οφειλέτες φυσικά ή νομικά πρόσωπα που στερούνται περιουσίας ή των οποίων εκποιήθηκε αναγκαστικά ολόκληρη η περιουσία, εφόσον ύστερα από παρέλευση 5 ετών από τη βεβαίωση του χρέους, η κατά περίπτωση αρμόδια επιτροπή διαπιστώνει αιτιολογημένα ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την είσπραξη του χρέους και δεν θα ήταν δυνατή η είσπραξή του.
Γιατί έχουν ακόμη λίστες με νεκρούς και ανήμπορους οφειλέτες ενώ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ;