Σαμαράς : Ο πωλών επί πιστώσει...

Σαμαράς : Ο πωλών επί πιστώσει...

 

Διάφοροι κακεντρεχείς που καθόλου δεν τους υπολέιπτομαι ισχυρίζονται ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ακριβώς πρωθυπουργός αλλά ένα καλός... πωλητής που διεκπεραιώνει αιτήματα οικονομικών κολοσσών. Στην Ελλάδα τέτοια πράγματα; Δεν το πιστεύω!

Τώρα αν έχετε απορία γιατί στην πώληση του καλύτερου αστικού φιλέτου της Ευρώπης (Ελληνικό) εμφανίστηκε μόνο ένας... αγοραστής (!) και το αγορασε φθηνά στην λογική του "οικόπεδα με δόσεις" δείτε τι λέγει επ αυτού το Ελεγκτικό Συνέδριο που σταμάτησε τις διαδικάσίες :

"Κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), λόγω παράβασης των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού"!

Οι της κυβέρνησης περιόρισαν τη συμμετοχή στον διαγωνισμό (φωτογραφικά;), μόνο σε οικονομικούς φορείς που διαθέτουν νομική προσωπικότητα και σε ενώσεις ή κοινοπραξίες τους. Έτσι απέκλεισαν τη συμμετοχή σε οικονομικούς φορείς που δεν διαθέτουν νομική προσωπικότητα, όπως είναι τα φυσικά πρόσωπα, κλπ, είτε αυτοτελώς, είτε σε ένωση ή κοινοπραξία μεταξύ τους ή ακόμη σε ένωση και με νομικά πρόσωπα.

Επίσης στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού τροποποιήθηκαν δύο επίμαχοι όροι εκ των υστέρων και σε τέτοιο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, που δεν ήταν δυνατή η υποβολή νέων προσφορών από μη προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενους επενδυτές!

Τώρα βέβαια ο πωλητής, συγγνώμη ο πρωθυπουργός, νομοθετώντας αναδρομικά αλλάζοντας δικαστές κ.λπ. θα τα βάλει όλα στη θέση του μην ανησυχείτε. Δημοκρατία έχουμε που λειτουργεί.