8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Κυκλάδων: Ο Αγγελος Αντωνόπουλος στις 22 Αυγούστου στο θέατρο Απόλλων της Σύρου

Θέατρο Απόλλων Σύρου

Μια ωδή στην αφοσίωση και την ανιδιοτελή αγάπη, η τραγική ιστορία του Ενόχ Άρντεν, ξαναζωντανεύει μέσα από την ερμηνεία του Άγγελου Αντωνόπουλου, την Τετάρτη 22Αυγούστου, στο θέατρο Απόλλων της Σύρου, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων.

Το έργο του Ρίχαρντ Στράους , γραμμένο πάνω στο αφηγηματικό ποίημα του Αλφρεντ Τένισον, τοποθετείται σ’ένα παραθαλάσσιο χωριό, με μακριές σειρές από σπασμένα βράχια, όπου οι ζωές τριών ανθρώπων, του Ενόχ, της Άννας και του Φίλιππου, περιπλέκονται, ταλανίζονται κι ανατρέπονται, σε μια ατέρμονη και άνιση πάλη με τη μοίρα τους, την οποία δέχονται με αξιοπρέπεια, αφού δεν μπόρεσαν να της ξεφύγουν...

Είναι η πρώτη φορά που ο Άγγελος Αντωνόπουλος εμφανίζεται στο ιστορικό θέατρο Απόλλων της Σύρου, και μάλιστα δοκιμάζοντας ένα νέο για τον ίδιο είδος, ένα μελόδραμα για αφηγητή και πιάνο, με τη συνοδεία της πιανίστας  Αι Μοτοχάσι.

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς, με το ήθος και την καλλιέργεια μιας παλιότερης γενιάς αλλά με την όρεξη και τη λάμψη ενός εφήβου, παίρνει το ρόλο ενός παραμυθά, σ’ ένα έργο που παρουσιάζεται σπάνια, κι έχει ερμηνευτεί στο παρελθόν από ηθοποιούς διεθνούς φήμης, όπως Michael YorkClaude RainsPatrick StewartGary SloanAndrew Sachs και Hans-Reinhard Müller. Συνηθισμένος στο να κακομαθαίνει το κοινό, αφού κάθε του ερμηνεία είναι καλύτερη από την προηγούμενη, θα μας εκπλήξει γι ακόμα μία φορά, ταξιδεύοντάς μας σε ένα μακρινό λιμάνι, εκεί που διαδραματίστηκε πολλά χρόνια πριν μια ιστορία ανυπέρβλητης αγάπης...

Τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η επί χρόνια συνεργάτιδα του ΆγγελουΑντωνόπουλου, Αθανασία Καραγιαννοπούλου, ενώ μαζί του θα βρίσκεται επί σκηνής ο ηθοποιός Νίκος Νίκας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης