ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ: Έχανε 0-2 και απέκλεισε με 3-2 τον Ναδάλ!

Απίστευτη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος κατάφερε πριν λίγο να αποκλείσει τον Ραφαέλ Ναδάλ από το Αυστραλιανό Οπεν στη φάση των προημιτελικών. Ο Ελληνας τενίστας βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, αλλά γύρισε το ματς με επική ανατροπή, κάτι που ελάχιστοι έχουν καταφέρει εναντίον του μεγάλου Ισπανού.

Ο Στέφανος έχασε σχεδόν με ...κάτω τα χέρια τα δύο πρώτα σετ (6-3, 6-2). Ηταν νωθρός, δεν έπαιζε το παιχνίδι του και κυνηγούσε συνέχεια τις μπάλες έχοντας βέβαια και έναν αλάνθαστο Ναδάλ απέναντί του.

Εξαιρετικά κρίσιμο ήταν το tie break του τρίτου σετ, το οποίο ο Ελληνας πρωταθλητής κατάφερε να κατακτήσει οριακά. (7-6).

Ενα break στο τέλος του τέταρτου σετ ήταν αρκετό για να έρθει η πολυπόθητη ισοφάριση, ενώ στο πέμπτο και κρίσιμο σετ παίχθηκε ένα θρίλερ. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 11 game, στο οποίο ο Τσιτσιπάς έκανε break. Το είχε επιχειρήσει και νωρίτερα δείχνοντας ότι είναι έτοιμος για τη μεγάλη νίκη, αλλά ο Ναδάλ τού έσβησε δύο break point.

Στο 6-5 και με τις μπάλες στα δικά του χέρια, ο Τσιστσιπάς έφτασε δύο φορές σε match point, αναγκάστηκε να σβήσει break point του Ισπανού και με μεγάλα αποθέματα ψυχραιμίας να κάνει τελικά το 7-5.

Πρόκειται ίσως για την πιο σημαντική νίκη στην καριέρα του Τσιτσιπά, καθώς ο τρόπος που ήρθε, ο αντίπαλος και το γεγονός ότι μιλάμε για παιχνίδι προημιτελικού σε grand slam αποτελούν παράγοντες που μεγιστοποιούν την επιτυχία.

Στα ημιτελικά, ο Στέφανος  θα βρει τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Ντανιήλ Μεντβέντεφ, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε με άνεση το συμπατριώτη του Αντρέι Ρούμπλεφ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης