Το ''Wild duck'' του Γιάννη Σακαρίδη στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

 ''Wild duck'' του Γιάννη Σακαρίδη

Στο 47o Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, στο τμήμα Works in Progress του Film Industry, πρόκειται να συμμετάσχει η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη, «Wild duck», κάνοντας έτσι τρώτη παρουσίασή της σε διεθνές φεστιβάλ.

Works in Progress λέγεται το τμήμα του φεστιβάλ όπου οι παραγωγοί-σκηνοθέτες ταινιών από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παρουσιάζουν δείγμα δουλειάς (trailer ή απόσπασμα από την ταινία) σε διεθνείς διανομείς, πωλητές και προγραμματιστές άλλων μεγάλων φεστιβάλ, προκειμένου να κλείσουν από νωρίς συνεργασίες για τη μετέπειτα πορεία της ταινίας. Τα γυρίσματα του «Wild duck» έχουν ήδη ολοκληρωθεί και η ταινία βρίσκεται ήδη στο στάδιο του post-production.

Στο «Wild duck» που σημαίνει αγριόπαπια, κεντρικός ήρωας είναι ο Δημήτρης (Αλέξανδρος Λογοθέτης) μηχανικός τηλεπικοινωνιών, ο οποίος όταν αναγκάζεται να κλείσει την επιχείρησή του στριμωγμένος από τα χρέη σε τοκογλύφο, αναλαμβάνει μαζί με τον επίσης μηχανικό φίλο του την διαλεύκανση ενός σκανδάλου- γεγονός που τον οδηγεί στη γενέτειρά του, Σκύδρα, μια μικρή κωμόπολη του νομού Πέλλας.

Το σενάριο του «Wild duck» είναι του ιδίου του Σακαρίδη, ενώ το βασικό καστ της ταινίας πέραν από τον Αλ. Λογοθέτη απαρτίζουν οι Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Στάνκογλου, Ηλίας Λογοθέτης και Ευσταθία Τσαπαρέλη.

Οι Αλ. Λογοθέτης και Γ. Πυρπασόπουλος είναι επίσης συμπαραγωγοί της ταινίας μαζί με την Πόλα Μπύσιου και τον διευθυντή φωτογραφίας της,τον γερμανό Γιαν Φόγκελ, ο οποίος είχε συνυπογράψει την σκηνοθεσία της ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου «Wasted youth».

Το φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι είναι ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης, όπου δίνουν το παρών επαγγελματίες του χώρου και παράγοντες από τον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης