Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ξανανοίγει τις πόρτες του τον Φεβρουάριο του 2012

Το κτίσμα του 1895 σχεδίασε ο Ι. Λαζαρίμος και παραμένει σύμβολο για τους Πειραιώτες. Υπέστη ζημιές από τους σεισμούς του 1981 και του 1999. Τον Ιανουάριο του 2006, το έργο αποκατάστασης εντάχθηκε στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα Αττικής (Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης).

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις εργασίες ανακαίνισης ανέρχεται στο ποσό των 36.000.000 ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Στέλιος Διαμαντίδης, ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε αποκάλυψη των ζωγραφικών έργων που υπήρχαν στις οροφές, τα οποία είχαν επικαλυφθεί, είχαν βαφτεί σε κάποιες συντηρήσεις είτε γιατί δεν γνώριζαν αυτούς τους τρόπους συντήρησης είτε για ευκολία.

Επίσης, απομακρύνθηκαν γερανοί που μετέφεραν βαρέα στοιχεία, έγινε επισκευή της σκηνής, αντικατάσταση καθισμάτων, αλλαγές σε ηλεκτρολογικές υποδομές, ανακατασκευή των υπογείων.

«Θεωρείται ότι διατηρήθηκαν και αναδείχθηκαν όλα τα παλαιά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του προηγούμενου αιώνα με σύγχρονη υποδομή κλιματισμού, ψύξης, θέρμανσης, της τοποθέτησης υπερσύγχρονων ηλεκτρολογικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αλλά και την ασφάλεια της φέρουσας κατασκευής» είπε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης