Το βραβείο Gramophone στον Λεωνίδα Καβάκο

Το βραβείο του περιοδικού Gramophone στην κατηγορία του «καλλιτέχνη της χρονιάς» κατέκτησε ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος. Η απονομή έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο και ο 46χρονος καλλιτέχνης δήλωσε «βαθιά συγκινημένος» για τη νέα σπουδαία διάκριση, αφού το βραβείο θεωρείται το «Όσκαρ κλασικής μουσικής».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι κανένας δεν μπορεί να κατακτήσει την επιτυχία μόνος του» είπε και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά μου, όλους τους ανθρώπους που είχα ως σήμερα το προνόμιο να μοιραστώ την εμπειρία της μουσικής».

Το βραβείο απονέμεται με βάση τις ψήφους του κοινού και η ψηφοφορία διεξήχθη ηλεκτρονικά ώς τις 22 του Ιουλίου. Ο Λ.Καβάκος άφησε πίσω του πασίγνωστα ονόματα όπως οι αρχιμουσικοί Μάρις Γιάνσονς και Γιανίκ Νεζέτ Σεγκέν αλλά και ο βιολονίστας Ρενό Καπισόν.

To ελληνικό κοινό θα έχει σύντομα την ευκαιρία ν’ απολαύσει για μια ακόμη φορά τον Λεωνίδα Καβάκο.

Η πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από κοινού με την νεαρή κινέζα πιανίστρια Γιούτζα Γουάνγκ θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει σονάτες Μπραμς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης