Στη ΝΔ δοκιμάζουν τα πάντα για να ανατρέψουν τις δημοσκοπήσεις αλλά η μεσαία τάξη δεν συγχωρεί

Μνημόνια τέλος - με τον ΣΥΡΙΖΑ η χώρα καταστρέφεται - φέρνω φοροαπαλλαγές - συγγνώμη κάναμε και λάθη. Αυτή είναι η διαδρομή Σαμαρά μέχρι τις κάλπες στην απέλπιδα προσπάθειά του να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις.

Το μνημόνια τέλος το συνόδευσε με τη δυνατότητα άνετης... εξόδου στις αγορές και ξεκίνημα φοροελαφρύνσεων.Τα ξεκίνησε στην ΔΕΘ έχοντας στο μυαλό του να στήσει ένα ακόμη εικονικό περιβάλλον ώστε μέσα από αυτό να βρει τους βουλευτές που του έλλειπαν και να εκλέξει Πρόεδρο.

Η αποτυχία του ήταν καθολική. Όχι μόνο δεν εξέλεξε Πρόεδρο αλλά έχασε την στήριξη των Ευρωπαίων που διεπίστωσαν ότι πολιτικά "είναι αναξιόπιστος και ίδιος με τους προηγούμενους". Επιπλέον οι αγορές περιθωριοποίησαν την Ελλάδα με κατάρρευση του Χρηματιστηρίου, αύξηση των ομολόγων, και μηδενική δυνατότητα εξόδου για δανεισμό.

Τότε προκηρύσσοντας εκλογές το γύρισε στην κινδυνολογία. Η χώρα θα γίνει Σοβιέτ, Β. Κορέα, φεύγουμε από το ευρώ, δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τα επόμενα ομόλογα κ.ο.κ.

Ο κ. Σαμαράς "ξέχασε" ότι το 2012 όλα κατέρρεαν γύρω του επειδή ο ίδιος δήλώνε πριν τις κάλπες ότι δεν θα εφαρμόσει μνημόνια, δεν θα απολύσει, δεν θα μειώσει μισθούς κ.α. "Ξέχασε" ότι οι δηλώσεις του αυτές δημιούργησαν το Grexit. Και "ξέχασε" ότι τελικά δεν συνέβη τίποτε.

Αφου η κινδυνολογία δεν έπιασε, το έριξε στις μειώσεις ΕΝΦΙΑ και λοιπών φόρων. Ούτε αυτό συγκίνησε κανέναν, ποιός να πιστέψει τον πολιτικό των Ζαππείων και των 18 σημείων; Πέρασε στο 4ο στάδιο λοιπόν:

«Κάναμε λάθη» «σημειώθηκαν παραλείψεις», «έγιναν αστοχίες» και «υπήρξαν αδικίες», λέγονται παντού (κυρίως στην μεσαία τάξη), σε μια προσπάθεια να μεταπειστεί μεγάλο τμήμα των αναποφάσιστων.

Στη ΝΔ έχουν... έντρομοι διαπιστώσει ότι η πολιτική που ακολούθησε ο Σαμαράς από τον Ιούνιο του 2012 έπληξε ακόμα και βασικούς πυλώνες της κεντροδεξιάς παράταξης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να καταγράφεται απευθείας μετακίνηση, (κάτι αδιανόητο μέχρι πριν από λίγα χρόνια), παραδοσιακών ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς, σε ένα αριστερό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ που διαπιστώνει ότι πλέον ο λόγος της δεν έχει απήχηση σε τμήμα των παραδοσιακών της ψηφοφόρων που δεν φοβήθηκαν από την αρχική στρατηγική του φόβου, θεωρούν ένα ακόμη ψέμα τις φοροελαφρύνσεις και το τ΄λεος των μνημονίων, ενώ δεν πείθονται και από το επιχείρημα πως στις εκλογές συγκρούονται δυο κόσμοι.

Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει κλειδώσει (αυτό δείχνουν όλες οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις) και ο αγώνας της ΝΔ είναι να είναι η δεξιά εναλλακτίκή πρόταση μετά...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης