Σύμπραξη Εθνικού Θεάτρου - ΚΕΘΕΑ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Μία νέα δράση αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εγκαινιάζουν από κοινού το Εθνικό Θέατρο και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΑΛΦΑ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Ο «Χώρος Δράσης» είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης των δύο φορέων, που αποφάσισαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους, σε μία προσπάθεια να έρθει κοντά στη θεατρική πράξη ένα μεγάλο κομμάτι των πληθυσμιακών αυτών ομάδων.

Πρόκειται για ένα «πεδίο συνάντησης ιδεών, διαλόγου, επαφής με το διαφορετικό και πειραματισμού» πάνω σε νέες θεατρικές δομές, που θα βρει στέγη στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, όπου θα πραγματοποιούνται διαδραστικά θεατρικά εργαστήρια τα οποία θα συντονίζονται ταυτόχρονα από καλλιτεχνικό και θεραπευτικό προσωπικό των δύο φορέων.

Στο πρόγραμμα – που θα διαρκέσει 2 χρόνια- θα λαμβάνουν μέρος ενεργά, άστεγοι, μειονότητες, άτομα που έχουν υποστεί κακοποίηση, πληθυσμός που ζει στα όρια της φτώχειας, μέλη θεραπευτικών προγραμμάτων και εν γένει ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που υποστηρίζονται από φορείς με ανάλογη δραστηριότητα (ΝΠΙΔ, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λπ).

Σκοπός της δράσης - όπως ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ στο Μετς - είναι να συμβάλλει στην ανακούφιση των πληθυσμών αυτών από την μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση, μέσα από την αλληλεπίδραση, το μοίρασμα και την έκφραση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης