Ο Έρικ Κλάπτον αρνείται να δώσει συναυλία, όπου απαιτούν πιστοποίηση εμβολιασμού

Ο Έρικ Κλάπτον δεν πρόκειται να παίξει σε χώρους που απαιτούν από τους συμμετέχοντες να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε απάντηση στην ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα απαιτηθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού για πρόσβαση σε νυχτερινά κέντρα και χώρους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο μουσικός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν θα παίξει σε «κανένα στάδιο όπου υπάρχει ένα κοινό που έχει διαχωριστεί.

Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για να παρευρεθούν όλοι οι άνθρωποι, διατηρώ το δικαίωμά μου να ακυρώσω τη συναυλία» ανέφερε.

Ο Κλάπτον κοινοποίησε τη δήλωση μέσω του λογαριασμού Telegram του Ιταλού αρχιτέκτονα και σκεπτικιστή της πανδημίας Ρόμπιν Μονότι.

Τον Μάιο, ο Κλάπτον μοιράστηκε τις αρνητικές του εμπειρίες από τη λήψη  δόσης του εμβολίου AstraZeneca μέσα από τον ίδιο λογαριασμό, ισχυριζόμενος ότι είχε βιώσει σοβαρές παρενέργειες που τον έκαναν να αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να παίξει ξανά την κιθάρα.

Οι επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις του Κλάπτον στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο Royal Albert Hall, τον Μάιο του 2022.

Ο χώρος θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις των ετήσιων Proms, τις καθημερινές δηλαδή συναυλίες της θερινής περιόδου ορχηστρικής κλασικής μουσικής και άλλων εκδηλώσεων από τις 30 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, χωρίς κοινωνική απόσταση.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης