Οι Rolling Stones διεκδικούν 10 εκατ. ευρώ από την ασφαλιστική τους εταιρεία

Σε μια αρκούντως μπερδεμένη -νομικά- υπόθεση έχουν μπλεχτεί εδώ και λίγες εβδομάδες οι Rolling Stones: το αειθαλές ροκ συγκρότημα ακύρωσε πριν έξι μήνες την περιοδεία του στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας του θανάτου της Λόρεν Σκοτ, της επί χρόνια συντρόφου του τραγουδιστή, Μικ Τζάγκερ.

Ο τραγουδιστής σοκαρίστηκε τόσο πολύ από την αιφνίδια αυτοκτονία της, με αποτέλεσμα να πάθει μετατραυματικό στρες και να ακολουθήσει την συμβουλή του ψυχιάτρου του, ακυρώνοντας πολλές εμφανίσεις της επικείμενης περιοδείας τους, προκειμένου να ηρεμήσει.

Τώρα θα αναρωτηθείτε και δικαίως: μα αφού το συγκρότημα ακύρωσε από μόνο του τις συναυλίες αυτές, γιατί επιθυμεί αποζημίωση;

Γιατί κάθε μεγάλο συγκρότημα, προτού βγει σε περιοδεία, υπογράφει κι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με μια εταιρία, ώστε αν χαθούν χρήματα για τον άλφα ή βήτα λόγο, να αποζημιωθούν για τον κόπο τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την πολιτική αποζημίωσης του συγκροτήματος, σε περίπτωση ακύρωσης λόγω θανάτου ενός ατόμου του στενού περιβάλλοντος των καλλιτεχνών, τα μέλη δικαιούνται αποζημίωσης.

Έτσι λοιπόν, μπορεί οι Rolling Stones να ακύρωσαν οι ίδιοι την περιοδεία τους, όμως τα χρήματα που έχασαν, πρέπει να τα καλύψει η ασφαλιστική τους εταιρία.

Από την πλευρά της η ασφαλιστική προσπαθεί να γλιτώσει το ποσό αυτό υποστηρίζοντας πως η σύντροφος του Τζάγκερ έπασχε από καιρό από ψυχολογικά προβλήματα και η αυτοκτονία της ήταν, λίγο έως πολύ, αναμενόμενη, οπότε σ' αυτή την περίπτωση δεν προβλέπεται να δοθεί η αποζημίωση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ που ζητά το συγκρότημα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης