Μουσείο Μπενάκη: Έκθεση φωτογραφίας για άτομα με σύνδρομο Down με τίτλο «Ιστορίες εν λευκώ»

Μία έκθεση φωτογραφίας για άτομα με σύνδρομο Down διοργανώνει στις 11, 12 και 13 Απριλίου η «Ηλιαχτίδα- Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down». Η έκθεση της Νεκτί Αραμπατζή έχει τίτλο «Ιστορίες εν λευκώ» και φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο της οδού Πειραιώς).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 20:00. Θα μιλήσουν η Θούλη Μισιρλόγλου, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων και συλλογών του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η φωτογράφος Νεκτί Αραμπατζή, η σκηνοθέτις και ηθοποιός Ελένη Ευθυμίου, καθώς και η Ελένη Δημοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια της θεατρικής ομάδας «Εν δυνάμει».

Το Σάββατο στις 12 Απριλίου από τις 11:30 ως τις 14:00, θα πραγματοποιηθούν μεικτά καλλιτεχνικά εργαστήρια από την ομάδα δημιουργίας «Εν δυνάμει», για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία, από 5 ετών και άνω. 

Τα εργαστήρια αυτά μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενήλικες και γονείς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η έκθεση γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down και προς τιμήν των ατόμων με σύνδρομο Down.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης