Μεθεόρτια ! 14 Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες εκθέτουν εικαστικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου (Εξάρχεια)

Μια σημαντική εικαστική έκθεση 14 καλλιτεχνών (φωτογραφία, γλυπτική, ζωγραφική), διοργανώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου (Παρασκευαϊδιο) στις 17 Οκτωβρίου. Τίτλος : Μεθεόρτια. Οι οργανωτές εξηγούν : 

Με αφετηρία την αναντίλεκτη ανάγκη για συνειδητή δημιουργία και γνώμονα τα Μεθεόρτια που γίνονται αντικείμενο πραγμάτευσης γεννιέται η προσπάθεια συνεύρεσης καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο. Παρουσιάζεται το αποτέλεσμα, το τέλος μιας πράξης, τα απομεινάρια, αφήνοντας τον θεατή να φανταστεί τι προηγήθηκε. Ο τίτλος, εκφράζει την έκθεση ως γεγονός και αποτέλεσμα μιας προεργασίας, την συνεύρεση των καλλιτεχνών και τα μετά εορτής γεννήματα.

Το ερώτημα «μπορεί η συνεύρεση να αλλάξει την ψυχική μας κατάσταση ή απλά την αναβάλλει μέχρι να ξαναεπιστρέψουμε στην μοναχικότητα;», καλούνται να απαντήσουν οι συμμετέχοντες. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πως αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν οι καλλιτέχνες το μεθεόρτιο συναίσθημα. Οι εντυπώσεις των αισθήσεων, ανακαλούν στη συνείδηση των καλλιτεχνών ψυχικές εικόνες και παραστάσεις, εμπειρίες και συναισθήματα που μετατρέπονται σε ύλη, υφή, όγκο, χρώμα, εμποτισμένα με νοήματα.Πρόκειται για μια πολυδιάστατη έκθεση, με έργα από όλα σχεδόν τα πεδία της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και επιχειρεί να υποτάξει τη συνείδηση με αισθητηριακό-συναισθηματικό υλικό και να θέσει ερωτήματα στο κοινό..."

Στην εικαστική έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες : Χριστίνα Γιακουμέλου, Νίκος Γυφτάκης, Γιώτα Ιωαννίδου, Σώζη Κωνσταντινίδου, Μαριάννα Κωνσταντή, Αναστασία Μηνά, Αθηνά Νικολάου, Μιχαήλ Παρλαμάς, Αντρέας Πασιάς, Χάρης Πασπαλλής, Φωτεινή Πούλια, Ιωάννης Τσούμας, Λίλια Χατζηγεωργίου και Κατερίνα Χορταριά.

INFO : ΕΓΚΑΙΝΙΑ Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, 20:00 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Μιχάλης Ευσταθίου

(Παρασκευαϊδιο) Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου Ώρες λειτουργίας 12.00-19.00

Μεθώνης 11 και Ιπποκράτους, Εξάρχεια Δευτέρα-Παρασκευή

Τηλ.2103619789 Διάρκεια 17/10/2013-13/11/2013

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης