Μαρία Κάλλας: Νέος διαγωνισμός για τις υποτροφίες που φέρουν το όνομά της

Πριν από 60 χρόνια η κορυφαία λυρική ερμηνεύτρια Μαρία Κάλλας, επιθυμώντας να υποστηρίξει ταλαντούχους νέους Έλληνες καλλιτέχνες στην τελειοποίηση των σπουδών τους στην όπερα ίδρυσε έναν ετήσιο θεσμό υποτροφιών ο οποίος έφερε το όνομά της. Με την υποτροφία αυτή έχουν τιμηθεί διεθνώς διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως η Αγνή Μπάλτσα, η Τζούλια Σουγλάκου, η Χριστίνα Πουλίτση, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης, ο Δημήτρης Τηλιακός, ο Άρης Αργύρης και πολλοί ακόμη.

Σήμερα ο θεσμός αυτός συνεχίζει να υπάρχει και να ανοίγει τις πόρτες της γνώσης και της δεξιοτεχνίες σε νέους που επιθυμούν να υπηρετήσουν τον χώρο της όπερας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας, την επέτειο γενεθλίων της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδος, που είναι στις 2 Δεκεμβρίου, προκηρύσσει νέο διαγωνισμό για την απονομή της Υποτροφίας Μαρία Κάλλας έτους 2023-2024.

Στην Κριτική Επιτροπή του φετινού διαγωνισμού συμμετέχουνοι Αλεξία Βουλγαρίδου, Λουκάς Καρυτινός, Γιώργος Κουρουπός, Μίλτος Λογιάδης και Άρης Χριστοφέλλης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης