Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Θα κάνει μουσικό ποδαρικό με μια συναυλία στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρεθεί τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς προκειμένου να στήσει μια ξέφρενη μουσική γιορτή για το αγαπημένο του ελληνικό κοινό. Στις 5 Ιανουαρίου ο πολυβραβευμένος συνθέτης και μουσικός θα βρίσκεται στη σκηνή του Christmas Theater, μαζί με τη μουσική συντροφιά του, τους Wedding & Funeral Band για να παρασύρει τους ακροατές του σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο μελωδίες και ασταμάτητο ρυθμό.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει θα περιλαμβάνει τις πιο δυνατές μουσικές στιγμές του, από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» μαζί με μελωδίες του που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια όπως «Το Βενζινάδικο» ή το «Θεός αν είναι» και το «Παραδέχτηκα».

Παράλληλα, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα παίξει αποσπάσματα από την δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Τρία Γράμματα από το Σεράγεβο» η οποία περιέχει έναν ύμνο για την γενέθλια πόλη του. Μωσαϊκό από Χριστιανούς Εβραίους και Μουσουλμάνους πριν από τον πόλεμο του ‘90 το Σεράγεβο είχε την ποικιλία και την ανοιχτή ματιά μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας που είχε να δώσει πολλά στα πιο ανήσυχα παιδιά της.

«Το Σεράγεβο είναι μια μεταφορά γι αυτό που ζούμε σήμερα στην Ευρώπη» είχε πει ο Μπρέγκοβιτς σε μια παλιότερη του συνέντευξη, «τη μια μέρα ζούμε αρμονικά σαν καλοί γείτονες Χριστιανοί Εβραίοι και Μουσουλμάνοι και την επόμενη μπορεί να σφαχτούμε γι αυτόν ακριβώς τον λόγο» ενώ απευθυνόμενος στους Έλληνες θαυμαστές του σημειώνει με νόημα: «Θα ήθελα να σας πω κάτι. Είστε τόσο τυχεροί που έχετε γεννηθεί σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα για να παραπονεθεί κανείς, αλλά σκεφτείτε λίγο την ιστορία σας, το φως, τη θάλασσα. Και μόνο το άκουσμα της λέξης «Ελλάδα» σε κάνει να χαμογελάς από όποιο μέρος του κόσμου και αν είσαι..»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης