Έφυγε στα 87 του ο Γκαπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη του τιμημένου με Νόμπελ συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος απεβίωσε χθες Πέμπτη στο σπίτι του στο Μεξικό σε ηλικία 87 ετών.

Ο κολομβιανός πρόεδρος ζήτησε «να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια». «Ελπίζουμε ότι οι Κολομβιανοί θα κάνουν το ίδιο στα σπίτια τους», επεσήμανε.

«Ολόκληρη η Κολομβία πενθεί, καθώς έφυγε ο πιο αγαπητός και αξιοθαύμαστος συμπατριώτης μας όλων των εποχών», σχολίασε ο Σάντος.

Βαρύς καπνιστής το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ο Γκαρσία Μάρκες διαγνώστηκε με καρκίνο στους λεμφαδένες το 1999. Η ασθένεια υποχώρησε μετά τις χημειοθεραπείες και ο διάσημος συγγραφέας γιόρτασε τα 87α γενέθλιά του την 6η Μαρτίου.

Είχε βγει από το σπίτι του για λίγο και είχε χαιρετίσει τους φωτογράφους και τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από αυτό, χωρίς να τους κάνει πάντως δηλώσεις.

Στις αρχές Απριλίου μπήκε σε νοσοκομείο με πνευμονία και πήρε εξιτήριο μετά απο 8 μέρες νοσηλείας αλλά η κατάστασή του παρέμενε εύθραυστη και υποβαλλόταν σε οξυγονοθεραπεία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης