Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος: Μέτρα λιτότητας, διαγραφές βουλευτών, πλήρης αποτυχία στις προβλέψεις, με την οικονομία να βουλιάζει διαρκώς

τρόικες

Πέρυσι τέτοια εποχή το πολιτικό σύστημα με πρώτο και καλύτερο τον τότε υπ. Οικονομικών κ. Βενιζέλο εκβίαζε λαό και διαφωνούντες βουλευτές με το (ψευδές) δίλλημα: Την δόση των 6 δισ. ευρώ ή την επιστροφή στην δραχμή; Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος ισχυρίζόταν ότι μετά την ψήφιση των τότε μέτρων λιτότητας, θα άνοιγε ο δρόμος για την εκταμίευση όχι μόνο των 6 δισ. ευρώ αλλά και των άλλων δόσεων.

Φυσικά και τότε τα μέτρα λιτότητας (ανάμεσά τους και τα χαράτσι), θα ήταν πάλι, τα τελευταία.

Για να πάρει η Ελλάδα εκείνα τα 6 δισ. ευρώ, χρειάστηκε να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, να συνυπογράψει ο μέχρι τότε πολέμιος του μνημονίου Σαμαράς, να διαγραφούν δεκάδες βουλευτές κ.λπ.

Το molonoti.gr, είχε προβλέψει πριν γίνουν όλα τα παραπάνω, ότι η δόση θα εκταμιευτεί δεδομένου ότι ποτέ δεν υπήρξε δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Και πρόσθετε ότι παρά την εκταμίευση, "τίποτε δεν θα αλλάξει".

Ένα χρόνο μετά, η Ελλάδα ζει σε επανάληψη ότι και πέρυσι. Μέτρα λιτότητας στην Βουλή. Διαγραφές βουλευτών. Παζάρια με την τρόικα για τα ίδια και τα ίδια. .Οπως και πέρυσι έτσι και φέτος, διαβάζεις ότι "η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά παραμένουν εκκρεμότητες σε σχέση με τα εργασιακά θέματα και τις αποχωρήσεις εργαζομένων από τον δημόσιο τομέα, που όμως εκτιμάται πως θα αντιμετωπιστούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας".

Και ακόμη: "Ηδη καταγράφονται έντονοι κλυδωνισμοί μέσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, κυρίως,αλλά και της ΔΗΜΑΡ για την ψήφιση των μέτρων. (Στο μεταξύ η ΝΔ ήδη διέγραψε Βουλευτή, ενώ από την ΔΗΜΑΡ αποχώρησε ένας).

Υπάρχει κατι καινούργιο σε σχέση με πέρυσι. Το σκληρό παζάρι μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - που δεν πιστεύει πια στα ακολουθούμενα μέτρα λιτότητας - και της Ευρωπαϊκής Ενωσης  (που τα εφαρμόζει). Το ΔΝΤ διαφωνεί με την... κυβέρνηση Σαμαρά δηλαδή!

Ένα χρόνο μετά, το μόνο που άλλαξε είναι οι ζωές των Ελλήνων προς το χειρότερο. Οι πολιτικοί δεν πήραν μέτρα ανακούφισης, δεν ξεκίνησαν την ανάπτυξη, δεν άλλαξαν το διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό κράτος. Συνεπώς όπως όλα δείχνουν και για τις επόμενες δόσεις θα ζήσουμε τα ίδια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης