Χαρδαλιάς: Πετροβολούν τους μαχητές αυτοί που ποτέ δεν εκπόνησαν ένα σχέδιο για τα δάση μας

Ένας συγκλονιστικός Νίκος Χαρδαλιάς  αποδόμησε πλήρως τις όποιες κατηγορίες για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της μάχης στις πυρκαγιές θυμίζοντας ότι α) ΠΟΤΕ δεν υπήρξε κανένα σχέδιο από αυτούς που σήμερα πετροβολούν β) Εδώ και ενα χρόνο αυτή η κυβέρνηση προωθεί γοργά σχέδια κόντρα στην γραφειοκρατία και σε αυτά βασίστηκε για να πετύχει να μην υπάρχει σήμερα ούτε ένας πολίτης νεκρός, αλλά και να μην καεί στο σύνολό του κανένας οικισμός (μόνο διάσπαρτα σπίτια).

«Αυτές τις ημέρες δόθηκε μία τεράστια μάχη. Άυπνοι όλες αυτές τι ήμερες μείναμε εκεί, καθοδηγώντας τα παιδιά τις πυροσβεστικής του λιμενικού, μία μάχη που ήταν η δυσκολότερη που υπήρξε ποτέ. Την ώρα της μάχης κάποιοι πυροβολούν τους μαχητές.

Σε αυτή την καταστροφή οι απώλειες είναι από την πλευρά των μαχητών και όχι των πολιτών. Με μια τόσο φοβερή καταστροφή, δεν είχαμε θύματα», είπε.

Σε διάστημα 8 ημερών η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με 586 φωτιές. Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο η χώρα ήταν τελικά πρετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «παραλάβαμε 51 εναέρια μέσα και τα κάναμε 74, γιατί βλέπαμε τι έρχεται».

«Ό,τι δεν έχει τόσες δεκαετίες έγινε σε δύο χρόνια», πρόσθεσε. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο κρατικός μηχανισμός κλήθηκε να αντιμετωπίσει "από τις χειρότερες καιρικές συνθήκες τα τελευταία 40 χρόνια. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι επιστήμονες". 

Ο κ. Χαρδαλιάς εμμέσως κατήγγειλε την πολυετή αδράνεια αυτών που τώρα περοβολούν, την γραφειοκρατία που αφήνει τα δάση να καίγονται, εξήγγειλε την άμεση εφαρμογή της προαστασίας των δασών (ήδη έχει ψηφιστεί ότι πρέπει εδώ και καιρό), ενώ μιλώντας για το 112 είπε: "Για να βγει ένα μήνυμα που θα σου πει από που να φύγεις υπάρχει φοβερή συνεργασία δεκάδων εμπλεκομενων". ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.

Περιέγραψε επίσης με κάθε λεπτομέρεια την διαχείριση των πυρκαγιών εξηγώντας ότι έγινε το καλύτερο δυνατό "αλλά αυτό δεν αρκεί και γι αυτό ζητάμε συγγνωώμη".


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης