Φωτιές από το «ντου» αντιεξουσιαστών στη Βουλή

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η εισβολή αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής, το μεσημέρι της Τετάρτης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτίθενται με δριμύτητα στην κυβέρνηση και να θέτουν ακόμη και θέμα παραίτησης του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Πανούση.

 

Γ. Σακελλαρίδης: Ακατανόητη ενέργεια

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καταδίκασε απερίφραστα την ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

«Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος» σχολίασε ο κ. Σακελλαρίδης.
Και συμπλήρωσε: «Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση, στην οποία θα επιμείνουμε».
«Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;» σημείωσε ακόμη ο κ. Σακελλαρίδης.
Και κατέληξε: «Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι, καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης».

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;»

 «Είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;» ήταν η πρώτη αντίδραση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, όταν κλήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να σχολιάσει την είδηση της εισβολής ομάδας αντιεξουσιαστών στο προαύλιο του Κοινοβουλίου και το κατά πόσον την ανησυχεί μια τέτοια εξέλιξη.

Η πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην θεωρούν αυτονόητη την εύκολη πρόσβαση της ομάδας των αντιεξουσιαστών και τους επισήμανε ότι, εντός των επόμενων ωρών και όταν η ίδια θα έχει πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα, θα βγει επίσημη ανακοίνωση.
«Άθλια η εικόνα της Βουλής. Αρκετά πια με τα γραμμάτια που πρέπει να εξαργυρώσει η Πρόεδρος στους γνωστούς αγνώστους που έχει υπερασπιστεί» έγραψε από την πλευρά του στο Twitter, σε ιδιαίτερα καυστικό ύφος, ο πρώην υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

ΝΔ: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;

 Ότι δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή, κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σε δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, τονίζει ότι η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη και πως «η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή».
«Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;», διερωτάται.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Βασίλης Κικίλιας ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και έχει καταστήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, ενώ υποστήριξε ότι για την εισβολή και για τα έκρυθμα φαινόμενα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση, καθώς έχει αναγκάσει την αστυνομία σε αμυντική στάση». 
Την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της βουλής σχολίασε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter γράφωντας:  «Φοβόμουνα κατάληψη της Κατεχάκη, τελικά προτίμησαν τη Βουλή. Ξέφραγο αμπέλι η χώρα στο ναδίρ η προστασία του πολίτη».
Εξάλλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος ήταν μπροστά στην εισβολή των αντιεξουσιαστών ζήτησε την παραίτηση του υπ. Δημοσίας Τάξης Γιάννη Πανούση. 

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης