Υπόθεση Γεωργούλη: Τουλάχιστον τρεις ακόμη περιπτώσεις, μετά την καταγγελία Χρονοπούλου για βιασμό

Καθοριστικό για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης Αλέξη Γεωργούλη προβλέπεται το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς φαίνεται πως εκκρεμούν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις κακοποιητικών και έκνομων ενεργειών του ευρωβουλευτή εις βάρος ατόμων του περιβάλλοντός του στις Βρυξέλλες, πλέον της ήδη γνωστής με θύμα τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου. Εάν τα τρία (επί του παρόντος φερόμενα σαν) θύματα σεξουαλικής και σωματικής βίας προχωρήσουν τελικά σε επίσημη καταγγελία εναντίον του, τότε ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί σε μακράν δυσχερέστερη θέση από ό,τι τώρα, καθώς θα κριθεί σαν κατά συρροήν και εξακολούθησιν δράστης.

Ως εκ τούτου, εάν η ετυμηγορία στην ενδεχομένη δίκη είναι καταδικαστική, αντίστοιχη των κατ' επανάληψιν αδικημάτων του θα είναι και η ποινή που θα του επιβληθεί. Με άλλα λόγια, ο -πρώην πλέον- ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται ύποπτος για την τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων. Και, αν μη τι άλλο, γι' αυτό ακριβώς φρόντισε να προσλάβει δύο διακεκριμένους Βέλγους συνηγόρους (Cédric Vergauwen και Olivia Venet) προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες να πείσει το δικαστήριο ότι είναι αθώος -ή, τουλάχιστον, ότι όσα του καταμαρτυρούνται δεν είναι εντελώς ακριβή. 


Εν τω μεταξύ, η Ελληνίδα συνήγορος του Αλέξη Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, διατείνεται πως ο πελάτης της είναι αθώος, κάτι που θα αποδείξει και ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τα κακοποιητικά περιστατικά που του καταλογίζονται. Όπως δηλώνει η κα Μαλλά «ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης δεν είχε λάβει γνώση ή είχε ποτέ κληθεί από οποιαδήποτε αρχή, δικαστική ή άλλη, προκειμένου να λάβει γνώση για κάποια καταγγελία. Δεν έχει κληθεί ποτέ από κανέναν και ποτέ δεν έχει λάβει γνώση καμίας καταγγελίας μέχρι την Παρασκευή 14 Απριλίου, όταν του κοινοποιήθηκε το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Δεν έχει καμία υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο». Τα νέα θύματα
Σαν έτοιμη να προβεί σε επίσημη καταγγελία φέρεται μια γυναίκα η οποία ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Αλέξη Γεωργούλη. Και ότι η ίδια, μάλιστα, είχε αναφέρει το περιστατικό σε όργανο της ΕΕ, χωρίς περαιτέρω ενέργειες. Τώρα όμως, βάσει και της λογικής του «#MeToo» όπου κάποια/κάποιος κάνει την αρχή και κατόπιν ακολουθούν τον ίδιο δρόμο κι άλλοι ομοιοπαθείς, το συγκεκριμένο άτομο ετοιμάζεται τώρα να διεκδικήσει τον κολασμό του Αλέξη Γεωργούλη για τις πράξεις του εις βάρος της.

Το φερόμενο ως θύμα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με Έλληνα δικηγόρο για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων της. Το δεύτερο «θύμα», σύμφωνα με πληροφορίες είναι μια νεαρή γυναίκα, η οποία βρέθηκε στο γραφείο του Γεωργούλη στις Βρυξέλλες από την αρχή της θητείας του ως ευρωβουλευτή. Η εν λόγω είχε στόχο να κάνει την πρακτική της άσκηση δίπλα στον Γεωργούλη, από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020, όταν και εγκατέλειψε κακήν κακώς τη θέση της, φεύγοντας άρον άρον από το Βέλγιο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και τον τόπο καταγωγής της, τη Θεσσαλονίκη, μετά από την οδυνηρή εμπειρία της στις Βρυξέλλες, η συγκεκριμένη γυναίκα προσελήφθη σε παράρτημα πολυεθνικής εταιρείας.   Τα καθήκοντα που είχε αναλάβει ως υφισταμένη του Γεωργούλη ήταν αυτά της προσωπικής φωτογράφου του σε διάφορες εκδηλώσεις, εμφανίσεις του σε ΜΜΕ κ.λπ.

Αν προχωρήσει σε καταγγελία, αυτή θα αφορά σε σεξουαλική κακοποίηση και άσκηση σωματικής βίας. Πάντως, μαζί με αυτήν, την ίδια περίοδο απεχώρησε αιφνιδίως και ο υπεύθυνος του γραφείου του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος και είχε συστήσει την προηγούμενη, λόγω προσωπικής γνωριμίας. Ο τέως προϊστάμενος του γραφείου Γεωργούλη, κατήγγειλε επιθετική συμπεριφορά εις βάρος του, καθώς και εργασιακό εκφοβισμό (bullying), πάντα με δράστη τον Έλληνα ευρωβουλευτή και πρώην ηθοποιό. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης