Υπουργός Παιδείας ο Γ. Μπαμπινιώτης

Ο Γ. Μπαμπινιώτης στο Υπ. Παιδείας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα είναι πλαισιωμένος από δύο υφυπουργούς: τον νυν υφυπουργόΜανώλη Όθωνα και τον μέχρι σήμερα γενικό γραμματέα, Λευτέρη Οικονόμου.

Η κυβερνητική ανακοίνωση επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Πρόκειται για την Άννα Διαμαντοπούλου.

Τη θέση της κυρίας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας καταλαμβάνει το πρόσωπο-έκπληξη του «μίνι ανασχηματισμού», ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, αναπληρωτής υπουργός ΠαιδείαςΚωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, φέρονταν απρόθυμος να αναλάβει καθήκοντα υπουργού λίγες εβδομάδες πριν από την (θεωρητική μέχρι στιγμής) ημερομηνία των εκλογών.

«Δεν πάω για να παραστήσω τον υπουργό, ούτε να φτιάξω όνομα» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο κ. Μπαμπινιώτης, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε μαζί του την Τρίτη και, αφού συζήτησαν ορισμένα ζητήματα, αποδέχθηκε την πρόταση.

«Ζήτησε να βοηθήσουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες και να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία. Η άρνηση δηλώνει πράγματα που δεν θα ήθελα να συνδεθούν με το όνομά μου» τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης.

Είπε, επίσης, ότι πιστεύει σε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, τύπου Μόντι. «Πιστεύω ναι, ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που δεν νομίζω ότι είναι εύκολο» ανέφερε.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει στις 15:30 της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης