Τσαπανίδου: Η ΝΔ πετά την ευθύνη στους προηγούμενους

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει την ευθύνη μπαλάκι και την πετάει στους προηγούμενους τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου μιλώντας για το σιδηροδρομικό δυστήχημα στα Τέμπη.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις και στις εκλογές, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα είναι πρώτη δύναμη, ενώ σημείωσε ότι αποδείχθηκαν κούφιες οι υποσχέσεις που έκανε ο κ. Μητσοτάκης το 2019 όταν κέρδισε τις εκλογές.

Αναλυτικά για το δυστύχημα στα Τέμπη τόνισε:

«Ξεκάθαρα από ανακοίνωση του ΟΣΕ διευκρινίζεται ότι από τη φωτιά που ξέσπασε το 2019 στην περιοχή Ζάχαρης στη Λάρισα, κάηκαν όλα και δεν έμεινε τίποτα, δεν λειτουργούσε τίποτα από την τηλεδιοίκηση.

Περιμένουμε την προανάκριση για να δούμε τι συνέβη και ελπίζουμε να μην επιχειρείται μια ακόμη προσπάθεια συγκάλυψης.

Έχουμε μια σειρά από μαρτυρίες και γεγονότα που δείχνουν ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση στη Λάρισα. Η ανακοίνωση του ΟΣΕ στις 6 Μαρτίου 2023 αναφέρει ότι από τη φωτιά στη περιοχή Ζάχαρης στη Λάρισα, η τηλεδιοίκηση βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας.

Οπότε μας προκαλεί εντύπωση τι λέει αυτό το έγγραφο του ΟΣΕ και τι λέει αυτό που παρουσίασε χθες ο κ. Γεραπετρίτης που αναφέρει ότι η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε πλήρως στη Λάρισα.

Και αναρωτιέται κανείς γιατί αυτό το έγγραφο βγαίνει σήμερα και προσθέστε σε αυτό όλες τις μαρτυρίες και τις βεβαιώσεις όλων των εργαζομένων στον ΟΣΕ που λένε ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση».

Σε ότι αφορά τη σύμβαση 717, η κ. Τσαπανίδου τόνισε:

«Πρώτων, το έργο που παραδίδεται δεν μετριέται με παραδόσεις σταθμών κλπ. Δεύτερον, αυτό που συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ και το ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας είναι ότι παραλάβαμε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά μια σύμβαση η οποία ήταν εξαιρετικά μπερδεμένη.

Το αποτέλεσμα είναι ότι πιστοποιημένα, με επίσημα έγγραφα, παραδόθηκε με την αλλαγή της κυβέρνησης στη ΝΔ το 2019 ένα έργο που είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 68%, συγκεκριμένα 72,4% και μια σύμβαση η οποία ήταν ξεκάθαρη, χωρίς να υπάρχει κανένα νομικό κόλλημα για να μπορέσει να γίνει και η συμπληρωματική που χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί. Η ΝΔ αυτό, για κάποιο λόγο δεν το έκανε.

Και ας υποθέσουμε ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέει η ΝΔ, έρχεται μετά το δυστύχημα και λέει έναν ένα τα πράγματα που θεωρητικά δεν είχαν γίνει γιατί φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι για τη ΝΔ.

Αφού λοιπόν είχαν έναν χάρτη τόσο σωστά φτιαγμένο με παραλείψεις και καθυστερήσεις που οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι υπήρξαν, δεν είναι αυτό μια παραδοχή της ήττας τους;

Γιατί δεν πήγαν να τα φτιάξουν; Είχαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια να τα κάνουν. Την ευθύνη την παίρνουν μπαλάκι και την πετάνε στους προηγούμενους».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης