Τσίπρας: Στη Βουλή για ενημέρωση η συμφωνία

 Την απόφαση να ενημερώσει ο ίδιος τη Βουλή σε ότι αφορά τη συμφωνία της τετράμηνης παράτασης το επόμενο χρονικό διάστημα, πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χωρίς όμως να υπάρξει κύρωση από το κοινοβούλιο.  

Ο κύριος Τσίπρας αποφάσισε να ανοίξει τη σχετική συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα, ενώ την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη υπογράμμιζαν πως δεν είναι απαραίτητο τεθεί προς ψήφιση. Αντίθετα, σημείωναν ότι αρκεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών και έφερναν ως παράδειγμα την μη κύρωση της συμφωνίας από άλλες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Παράλληλα, σημείωναν πως οι Θεσμοί δεν έχουν ζητήσει κάτι τέτοιο.
Την παραπάνω απόφαση του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, Real FM. Ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι ο λόγος που δεν θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή η τετράμηνη συμφωνία, δεν είναι επειδή υπάρχει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύει ότι δεν συνεχίζει τα μνημόνια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης