Τσίπρας: Μπορούμε να διαπραγματευτούμε ισχυρά - Βασικός μας αντίπαλος η διαπλοκή

Αισιόδοξος για την αυτοδυναμία εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά αυτοδυναμία για δύο λόγους: «Ο βασικός μας αντίπαλος είναι ένα σύστημα διαπλοκής της οικονομικής με την πολιτική εξουσία, είναι ένα κατεστημένο που όλα αυτά τα χρόνια κυβέρνησε τη χώρα κι εμείς θέλουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα προκειμένου πρώτον να μπορέσουμε να συγκρουστούμε εντός της χώρας για τις αναγκαίες μεγάλες τομές που είναι απαραίτητες.

Δεύτερο και κυριότερο όμως να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε ισχυρά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, για να κερδίσουμε το δίκαιο του ελληνικού λαού προς το συμφέρον, το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας». 

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: «με αυτούς δεν μπορούμε να συνεργαστούμε κι είναι σαφές, με τα υλικά του χθες δεν μπορείς να δημιουργήσεις το αύριο. Αν λοιπόν υπάρξουν, που πιστεύω ότι θα υπάρξουν, μπορεί να υπάρξουν δυνάμεις, που αποδεχθούν την άμεση εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος για την ισχυρή διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, εμείς θα είμαστε ανοιχτοί» ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ανοιχτές «γέφυρες» με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Η Κουμουνδούρου άλλωστε αναμένεται να συνεχίσει την πίεση προς το ΚΚΕ με μοχλό την επίτευξη της αυτοδυναμίας. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκμεταλλεύεται και τις εσωκομματικές κόντρες στη ΝΔ , ιδίως μετά την απάντηση του Ευάγγελου Αντώναρου στον Μάκη Βορίδη, εκτιμώντας ότι ξεκινούν οι διεργασίες για την επόμενη ημέρα των εκλογών. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά απόψε το βράδυ στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, ενώ ο κεντρικός κομματικός μηχανισμός ετοιμάζεται για την κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, την Πέμπτη στην πλατεία Ομονοίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης