Τσίπρας: Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχουμε λύση

Αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω στις εξαγγελίες που έκανε στη Θεσσαλονίκη και να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στις 25 Γενάρη ο ελληνικός λαός απεφάνθη οριστικά. Δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει» τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Έθνος», δίνοντας για μια ακόμη φορά το στίγμα της νέας κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η ελληνική πλευρά στους «θεσμούς», καταγγέλλοντας δυνάμεις που βάζουν εμπόδια στην τελική συμφωνία: «Έχουμε προτείνει διοικητική ανασυγκρότηση, φορολογική μεταρρύθμιση και καταπολέμηση της διαφθοράς. Σε αυτά υπάρχει συμφωνία ήδη. Από κει και πέρα δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν δυνάμεις που θα ήθελαν τη ρήξη για να εξυπηρετηθεί η συνέχιση της λιτότητας και γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργούν εμπόδια στην υλοποίηση της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου».

«Καμία απειλή για μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις»

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν κινδύνους για τους μισθούς, τις συντάξεις και τις καταθέσεις ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ούτε γι’ αστείο δεν πρέπει να ακούγονται τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών. Και καμία απειλή για τις καταθέσεις».
Εξάλλου, ερωτηθείς για το αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν ξεσφίξουν οι εταίροι τη θηλιά της χρηματοδότησης, απάντησε ότι «προφανώς και υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Δεν πιστεύω όμως ότι θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε κάποιο, γιατί το ελληνικό ζήτημα θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, πριν τη Σύνοδο Κορυφής ή κατά τη διάρκειά της».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης