Τσίπρας: Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ακόμη και χωρίς εκταμίευση

«Αρκετά με τη λιτότητα» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, και πρόσθεσε: «Δεν αισθάνομαι να έχω θηλιά στο λαιμό μου».

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τον ΟΟΣΑ, είπε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που συνυπέγραψε θα προωθεί μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικονομικής ανάπτυξης και όχι της λιτότητας και της κοινωνικής απορρύθμισης, όπως στο παρελθόν.
Ερωτηθείς για την εκταμίευση των δόσεων, είπε: «Αυτή την στιγμή υπάρχει μία διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. Ένα από τα ελλείμματα ήταν ότι δεν είχε σαφή αναφορά στη χρηματοδότηση. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, είμαστε έντιμοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ακόμη κι αν δεν υπάρξει εκταμίευση η Ελλάδα θα ανταποκριθεί. Ωστόσο, αν δεν καταβληθεί η δόση, αυτό θα σημαίνει ότι στο πλαίσιο μίας συμφωνίας υπάρχει κάποιος που την προωθεί και κάποιος που θέλει να την δυναμιτίσει».
«Υπάρχει αμοιβαία καχυποψία με τους εταίρους και γι' αυτό είμαστε εδώ» παραδέχθηκε. «Υπάρχει από ένα μέρος των εταίρων μας η καχυποψία ότι η Ελλάδα δεν θέλει πραγματικά μεταρρυθμίσεις. Είμαστε εδώ, για να πιστοποιήσουμε και μέσω του ΟΟΣΑ τη βούλησή μας» προσέθεσε.
Δήλωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας: «Συνυπογράψαμε με τον κ. Γκουρία μία νέα περίοδο ειλικρινούς συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ. Η συνεργασία μας αποκτά νέα βάση, γιατί βασίζεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης. Ο ΟΟΣΑ δεσμεύεται, ώστε να παράσχει την απαραίτητη υποδομή, ώστε οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης