Τσίπρας : Ζητά όλα τα έγγραφα από τη διαπραγμάτευση Δημοσίου - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Να καταθέσει η κυβέρνηση την αλληλογραφία και τα πρακτικά συναντήσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά με ερώτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως έγιναν «αέρας» 600 εκατ. ευρώ για επενδύσεις και συστήματα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη υπογράφεται από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον τομεάρχη του κόμματος για θέματα μεταφορών Νίκο Παππά, τον πρώην υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τους υπόλοιπους βουλευτές υποστηρίζει πως το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο σφάλμα αλλά και σε «πράξεις και παραλείψεις» οι οποίες ωστόσο ανάγονται – όπως αναφέρουν – μόνο στην διακυβέρνηση της ΝΔ.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος εις βάθος και να αποδώσει ευθύνες, καθώς όπως όλα καταδεικνύουν, η μοιραία σύγκρουση δεν οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο σφάλμα, όπως έσπευσε αρχικά να προδικάσει ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της Ν.Δ., αλλά και σε σειρά κυβερνητικών πράξεων και παραλείψεων που ανάγονται στην κατά τη διακυβέρνησή σας πλήρη απαξίωση ως και εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά για να προστεθεί «Τόσο οι εργαζόμενοι στο μέσο με ανακοινώσεις και εξώδικα όσο και εμείς ως αντιπολίτευση με δημόσιες παρεμβάσεις και ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου έχουμε αναδείξει την απαξίωση του ΟΣΕ, την εγκατάλειψη της συντήρησης των γραμμών και των συστημάτων, το «πάγωμα» των σιδηροδρομικών έργων που παραδώσαμε σε εκτέλεση, την υποβάθμιση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών, κ.ά.»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης