Τσίπρας: Ζητάμε ισχυρή εντολή για να έρθουμε σε ρήξη με το παλιό και διεφθαρμένο

Ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση ζήτησε από το λαό ο Αλέξης Τσίπρας για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η στήριξη στο κόμμα του θα φέρει ρήξη με το παλιό και το διεφθαρμένο και όχι αλαζονική λευκή επιταγή, όπως συνέβαινε στο παρελθόν από τα κόμματα εξουσίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ρόδο που περιόδευσε χθες εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα επικρατήσει στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής και έκανε λόγο για τον ερχομό της μεγάλης ανατροπής καλώντας όλο τον λαό «να δώσει για πρώτη φορά απλόχερα και χωρίς δισταγμό ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσει αυτοδυναμία η Ελλάδα».

Μόλις εννέα ημέρες έχουν απομείνει μέχρι τις εκλογές και η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά κορυφώνεται με τους λεκτικούς διαξιφισμούς και την προσπάθεια πόλωσης του κλίματος να «χτυπάει κόκκινο». 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε μια φράση που χρησιμοποίησε από τη Ρόδο ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε την περίφημη φράση που έχει επικρατήσει για το νησί των ιπποτών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λένε μερικοί. Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση», για να εισπράξει αμέσως τα «πυρά» της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει τον τερματισμό των πολιτικών της λιτότητας, την απομάκρυνση της τρόικας από την Ελλάδα που θα πάρει μαζί της και το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο οι μύωπες του συντηρητισμού δεν βλέπουν τι γίνεται αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. «Δεν είναι μόνο στην Ισπανία, που το Podemos -που γεννήθηκε στις πλατείες της αγανάκτησης- είναι ήδη πρώτο κόμμα και το κόμμα του κυρίου Ραχόι τρίτο. Στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία, πνέει ισχυρός άνεμος αλλαγής».

Εξέφρασε τη στήριξή του στους αγώνες και τις θυσίες που έχει υποστεί μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός, και μιλώντας για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν είπε πως υπάρχουν δύο προϋποθέσεις, αφενός η μεγάλη, αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που θα εξασφαλίσει μια καθαρή πλειοψηφία στη Βουλή και αφετέρου η στήριξη των πολιτικών που θα εφαρμόσει το κόμμα του από την κοινωνία. 

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του. «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της ιστορίας και να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία» τόνισε.

Από την πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα του κόμματός του για τη νησιωτική πολιτική, προαναγγέλλοντας δράσεις για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών, αλλά και αλλαγή πλεύσης για το τουριστικό μοντέλο.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των νησιών και, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι δεν θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν, ότι θα ισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά, και ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα προβλήματα υγείας. Τόνισε, επίσης, ότι θα επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας, γιατί το σημερινό μοντέλο έχει αποτύχει.

«Μας περιμένουν μέρες σκληρής δουλειάς. Το ξέρουμε και το θέλουμε. Έχουμε την όρεξη, το θάρρος, την αποφασιστικότητα να δώσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη της μεγάλης προοδευτικής αλλαγής», είπε ο κ. Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, και κάλεσε τον ελληνικό λαό «να δώσει για πρώτη φορά απλόχερα, και χωρίς δισταγμό ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης